Tjerry verslaat Jerry

Tjerry Hut versloeg Jerry

SLIEDRECHT – In de 28e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Tjerry Hut voor een verrassing gezorgd door 6-voudig clubkampioen Jerry van Rekom te verslaan. Hut ging direct in de aanval en wist na een blunder van Van Rekom al snel een winnend voordeel te behalen. Ere-voorzitter van Rekom kon daarna niets anders doen dan zijn tegenstander de hand schudden.

William Gijsen kan het clubkampioenschap eigenlijk niet meer ontgaan. Zelf wist hij in een lange en moeilijke partij te winnen van Peter van den Bergh en ook achtervolger Arjan van der Leij schreef een overwinning bij tegen Dana Verheij. De marge tussen beide spelers blijft dus gelijk en Gijsen heeft in de 29e ronde voldoende aan een gelijk spel om zijn eerste kampioenschap te vieren.

Nummer 3, Wim Pool, kwam goed weg tegen Johan van de Griend, maar won wel.

Joost Stoker had een primeur door veelvoudig kampioen Wim Hokken op remise te houden. Stoker hield te stelling goed gesloten en kwam zelfs iets beter te staan. In het eindspel nam hij echter geen risico en meer en nam genoegen met het halfje.

Arco van Houwelingen hield het lang vol tegen Jeroen Brandsma en bouwde een mooie stelling op. Pas in het verre eindspel wist Brandsma de stelling te slechten en het punt op te eisen.

Michiel van den Berg wist wel raad met het aangeboden damegambiet van Henri Hartog, terwijl Peter Vis tegen Martin Prins niet verder dan remise kwam.

Remon remiseerde keurig tegen David

Remon Wismeyer had de seniorentraining goed gevolgd, want hij boekte een prima remise tegen David Prook.

De strijd tussen Leo Koppelaar en Mark van Hulst werd dit keer beslecht in het voordeel van Van Hulst, waardoor de score tussen beide spelers weer gelijk staat. Mike van Wijk scoorde zijn tweede punt in deze competitie en wel tegen Paul Schakel.

A.s. donderdag wordt het traditionele ”Eier-snelschaaktoernooi” gespeeld. Op deze avond wordt en niet alleen om punten, maar ook om eieren gespeeld. Wie wordt de eierkoning of koningin van 2023 en wie wordt er snelschaakkampioen? Spanning alom.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie