Grinniken in Ginneken

Kees had er zoals altijd weer zin in

BREDA – Met een flinke grijns op het gezicht verlieten de spelers van Sliedrecht 3 afgelopen zaterdagmiddag rond 17:15 de fijne speelzaal van Bredase Schaakvereniging De Baronie. De matchpunten waren soepel binnengehaald (6-2 winst), de verdiende biertjes wachtten op de aangename Ginnekenmarkt, het centrale plein van de Bredase enclave. In de oudste kroeg van Breda, Boerke Verschuren, werd hevig nagepraat en werden alle partijen nog eens bord voor bord doorgenomen:

Op bord 1 wist Yaro alias Ad Melkert als kopman weer eens een vol punt te scoren. In een gelijkwaardig eindspel in slow motion had Yaro genoeg geduld om te wachten op de fatale misstap van het loper-paard-duo van zijn tegenstander. Rond 17:00 wist hij het laatste bordpunt veilig te stellen. Op bord 2 won eerste reserve Joost Gurgenidze redelijk eenvoudig in een toch scherpe partij. Hij tekende voor de 0-2 voorsprong. Het eerste doelpunt was reeds genoteerd door Jurgen Brak, die tussen een ochtend- en avonddienst van de plaatselijke supermarkt foutloos zijn tegenstander naar de slachtbank begeleidde.

Joost had de tijd
Yaro nam de tijd

Kees vond Txe3, een lekker zetje

Maarten ‘cum laude-bier’ Hartkoren kreeg met zwart een pittige Ponziani voorgeschoteld door zijn tegenstander. Zoals de 18e-eeuwse Italiaanse schaaktopper Domenico Ponziani het ooit beoogde, werd Maarten al vroeg in de partij voor dilemma’s gesteld. Deze dilemma’s leidden een paar keer tot foute keuzes, maar vanwege het wederzijdse karakter ook tot een puntendeling. Bert ‘zware’ Dobber, had wederom een pittige partij, die hij in het belang van het team goed in evenwicht hield, wat de 4-2 voorsprong betekende. Ook de KNSB-score van Bert staat evenwichtig op 50% (4 uit 8), goed werk van de teamroutinier. Buurman Keesje Tippel alias Kees van der Does wist de fraaiste partij van de middag op het bord te brengen. In een evenwichtige stelling wist hij op zet 24 een scherpe kwaliteitsopoffering in de stelling te borduren. Het bleek winnend. Met dit volle punt heeft Kees weer een positieve KNSB-seizoenscore in de statistieken gebracht. In de laatste speelronde (zaterdag 22 april) kan hij deze positiviteit verder uitbouwen.

Op bord 7 mocht dompteur Tjerry Martin zijn KNSB-score op 6,5 uit 8 brengen. Dit deed hij met verve en bewees daarmee een continuering van zijn topvorm. Het plafond is nog zeker niet bereikt door onze favoriete Nieuw-Lekkerlander. Deze topvorm is niet besmettelijk gebleken: ondanks dat Rik Shagmate dicht bij Tjerry zat, greep hij opnieuw mis in het middenspel. De derde nul op rij voor de sympathieke jeugdtrainer, maar de totaalscore van 4 uit 8 is natuurlijk nog steeds prima voor een debutant.

Zaterdag 22 april vanaf 13:00 de laatste KNSB-ronde. Sliedrecht 3 ontvangt het altijd gezellige Spijkenisse in het hol van de leeuw.

Bert speelde een gedegen partij
Leeuwentemmer Tjerry
Maarten had geen rustig middagje op bord 4
Uiteraard is de lokale middenstand weer goed gesponsord door Sliedrecht 3
De Bredase brouwer Frontaal had weer goed z’n best gedaan
Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie