William Gijsen houdt grootmeester op remise (the end)

William Gijsen (foto Tina Rouwendal)

VLISSINGEN – Tijdens het HZ University International Chess tournament in het Zeelandse Vlissingen zorgt William Gijsen momenteel voor grote verrassingen. De clubkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht doet na 4 rondes mee aan de top van dit prestigieuze schaaktoernooi, waaraan veel nationale en internationale grootmeesters deelnemen. In de eerste 2 rondes wist Gijsen van op papier mindere spelers te winnen, maar in de derde ronde versloeg hij Fidé Meester Khoi Pam (elo 2361) na een weergaloze aanvalspartij van beide spelers.

In de vierde ronde trof de speler van het eerste team van Sliedrecht de Russische grootmeester Vyacheslav Ikonnikov (elo 2447). Lange tijd leek William iets minder te staan, maar in het toreneindspel knokte hij zich naar een gelijke stelling. De grootmeester probeerde van alles, maar moest uiteindelijk in remise berusten.

Daarna ging het even wat minder, maar in de slotrondes sloeg William weer toe. Na 9 ronden eindigde William Gijsen op 5,5 punten en een TPR van maar liefst 2187, ruim 40 punten dan zijn huidige rating.

De overige Sliedrechtspelers speelden wisselvallig. Jorik Klein eindigde dan nog wel op 5 punten, maar met zijn TPR verder onder zijn eigen rating gaat hem punten kosten. Veelspeler Johan van de Griend deed het iets beter dan verwacht. Maar 3,5 punten brachten hebben hem minimale ratingwinst op. Hij bewaart zijn kruit voor het nieuwe externe seizoen.

Voor Willem Kuiper was het echt een vakantietoernooi. Hij schaakte als iemand die de gehele dag in zijn zwembroek had gezeten. Met 3,5 punten deed hij vooral zijn tegenstanders een plezier. Zijn TPR is zo laag, dat deze niet genoemd zal worden…

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie