Vakantietoernooi eindigt met een lach en een traan

William Gijsen wint vakantietoernooi 2023

SLIEDRECHT- Het leven is een kwestie van komen en gaan, van begin en einde. William Gijsen kwam terug van een van zijn vele schaakreizen deze zomer en wist gelijk het vakantietoernooi te winnen! Daarnaast komen ook andere mensen aan op hun vakantieadres en vertrekken weer. Frans Timmermans keert terug in de Nederlandse politiek, maar Wopke Hoekstra vertrekt juist. Ook pandemieën komen en gaan. Door de meest recente pandemie kon het Vakantietoernooi een aantal jaren niet worden georganiseerd en vierden we een paar weken geleden het begin van de vijfde editie van het leukste schaaktoernooi van het jaar. Afgelopen donderdag moesten we echter alweer afscheid nemen van deze (geslaagde) editie met een lach en een traan. Een lach, omdat velen in de prijzen zijn gevallen en een traan, omdat we tot de volgende zomer moeten wachten op het volgende Vakantietoernooi. 
            

Ook deze avond kreeg kleur op de wangen door de vele aanwezige, en soms ludieke, schakers, het bier van de week, een Regular John IPA, en interessante partijen voor de liefhebbers. Daarna volgde natuurlijk de ontknoping van het vakantietoernooi tijdens de prijsuitreiking.

Zoals eerder gezegd heeft William Gijsen dus deze editie van het vakantietoernooi gewonnen. Hij won acht keer en verloor slechts een partij op de drie avonden dat hij aanwezig was. Dit bleek ruim genoeg te zijn om de wisselbeker een jaar in bruikleen te mogen nemen. Jorik Klein was de gelukkige die de kampioen wist te verslaan en veroverde daarnaast de tweede plaats. Misschien voelt het voor hem meer als een verlies van de eerste plaats, aangezien hij bijna het hele toernooi op het eerste bord speelde, maar toch een knappe prestatie. Op gepaste afstand van de nummers één en twee volgde een grote groep achtervolgers. Theo Dekker wist een nipte voorsprong te behouden en werd daarmee derde.

Andre van Wingerden wint Groep 2
André van Wingerden wint Groep 2

Ook in de tweede ratinggroep vielen er natuurlijk vele prijzen te winnen. Deze groep was ook veruit het spannendst aangezien de verschillen in de top drie minimaal waren. André van Wingerden wist uiteindelijk de groep te winnen en achter hem volgden respectievelijk Jurgen de Haan en Arco van Houwelingen met een achterstand van één procentpunt. Waleed Alqaefi eindigde net buiten de top drie, maar verdient ook een eervolle vermelding. Hij ging lange tijd aan kop, maar tijdens de laatste avond kwam er zand in de motor, waardoor hij eremetaal misliep.
 

In de derde groep speelden deze zomer veel aanstormende talenten en een aantal teruggekeerde leden. Micha de Jong is zo’n aanstormend talent. Hij won de groep met overmacht door elf keer te winnen en geen enkele keer te verliezen in veertien partijen! Rik Versteeg bewandelt een rustiger pad, maar bewees met zijn tweede plaats achter Micha klaar te zijn voor het grotere werk. De teruggekeerde Koos van den Berg liet zien dat hij ook een waardevolle aanwinst is voor de schaakvereniging door derde te worden in groep drie, maar natuurlijk vooral door zijn gezelligheid! In de kelder van groep drie speelden drie onervaren schakers: Jelle Boer, Sophie Rabenort en Tom Snijders. Zij wisten echter alle drie een overwinning uit het vuur te slepen en toonden daarmee hun potentie. Niet voor iedereen verliep het toernooi echter goed. Johan Gijsen speelde moeizaam en zeker de laatste speelavond was niet succesvol. Waarschijnlijk kwam dat doordat hij het erg druk had met het bekritiseren van het debuterende barpersoneel.

Micha de Jong wint in Groep 3

Hiermee is het Sliedrechtse Vakantietoernooi dus ten einde. Volgende week vindt de algemene ledenvergadering plaats en een week later start de interne competitie alweer. Ten slotte nog iets voor in de agenda: volgend jaar organiseert Schaakvereniging Sliedrecht natuurlijk weer het Vakantietoernooi!

Voor alle eindstanden: klik hier

Voor de bijgewerkte statistieken: klik hier

Dit bericht is geplaatst in Vakantie-verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie