Leer schaken bij SV Sliedrecht!

Schaaktraining bij Schaakvereniging Sliedrecht
Schaaktraining bij Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT – Heb je altijd al willen leren schaken, maar is het er nooit van gekomen? Of schaak je regelmatig en ben je klaar voor de volgende stap? Dan kun je vanaf donderdag 14 september aanstaande terecht bij Schaakvereniging Sliedrecht.

De bijna 88-jarige schaakvereniging doet namelijk mee aan een nieuw landelijk initiatief: NederlandSchaakt. Dit is een cursus voor volwassen waarin je in zes weken de regels en belangrijkste basisprincipes van het schaakspel leert. Aansluitend kun je meteen meedoen met de clubavonden van onze vereniging. Want nieuwe leden die aan de cursus deelnemen, krijgen een half jaar gratis lidmaatschap cadeau.

Ook Sliedrechters met schaakervaring kunnen terecht bij ons. Naast de module ‘Schaken leren’ wordt namelijk ook ‘Beter schaken’ aangeboden. Dit is speciaal gericht om je vaardigheden te verbeteren, zodat je eindelijk je buurman kunt verslaan!

Waarom schaken?

Schaaktrainer Jorik Klein aan het werk

Iedereen kan leren schaken! En je kunt met iedereen schaken. Leeftijd, afkomst of geslacht spelen op het bord allemaal geen rol. Naast een intellectuele work-out is schaken daarom ook de perfecte manier om met nieuwe mensen in contact te komen.

Over de schaakcursus

De trainingen worden gegeven door een ervaren schaaktrainer. Omdat de cursus wordt aangeboden op twee niveaus kan iedereen meedoen! Beide modules bestaan uit zes lessen van 1,5 uur die wekelijks tussen 14 september en 19 oktober 2023 (‘Schaken leren’) of 2 november en 7 december (‘Beter schaken’) worden gegeven. De lessen beginnen telkens om 20:00 in Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110, Sliedrecht.

Meer informatie over o.a. aanmelden en de kosten is te vinden op de website NederlandSchaakt.nl.

Dit bericht is geplaatst in Senioren met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie