Rik Slagboom en Theo Theunisse heersen in de reguliere jeugdcompetitie

Rik, koploper groep 2

SLIEDRECHT – Zowel groep 1 als groep 2 van de Najaarscompetitie kent elk slechts 1 speler, die alle ronden tot nu toe speelden, die kan bogen op een perfecte score.

In groep 1 is dat Theo Theunisse en in groep 2 is dat Rik Slagboom. Wedstrijdleider Cees Moes deelde op deze speelavond 3 ronden in voor groep 1 en 4 ronden voor groep 2.

Groep 2: In deze groep van aanstormende talentjes staat Rik Slagboom souverein aan kop. Met een perfecte score van 4 uit 4 op de tweede speelavond bracht hij zijn totaalscore op 7 uit 7.

Zijn voornaamste belager in deze groep is Christian Verhoeff die over twee avonden een zeer fraaie totaalscore heeft neergezet van 6 uit 7. Christian moest alleen in koploper Rik zijn meerdere erkennen, de rest won hij.
De top-5 wordt verder gecompleteerd door (3) Gerdinand van Dam, (4) Jayden Verloop en (5 gedeeld) Ezra Nagtegaal en Jake Batenburg.

Joost Stoker
Joost (RECHTS) geeft les

Er werd gespeeld met een erop of eronder mentaliteit, want van de 26 partijen eindigden slechts drie in een puntendeling.

Tussen de bedrijven door gaf jeugdleider Joost Stoker uitleg van de diagramstellingen met hoe je een aangevallen stuk in veiligheid kunt brengen, maar daarna ook als je aan zet bent hoe je het beste een stuk kunt slaan.

Zo te zien heeft hij een goede leerling.

Groep 1 dan: In deze groep worden de lakens uitgedeeld door regerend jeugdkampioen Theo Theunisse die met een score van 3 uit 3 op de tweede speelavond zijn totaal op 5 uit 5 bracht.

Jeugdgroep1
Jeugdgroep 1

De tweede plaats is voor Joas Berkhouwer, die tot nu toe slechts 2 partijen speelde maar beiden won.

De derde plaats is voor Jaimy Bakker en wordt gevolgd door (4) Micha de Jong, die na een valse start op de eerste speelavond nu wel 3 uit 3 neerzette en kan bogen op een totaalscore van 3 uit 5.

Op plaats 5 vinden we Vincent Langstraat.

Opmerkelijk in deze groep (net als in groep 2) was wel dat van de 15 gespeelde partijen er slechts 1 in remise eindigde, kenmerkend voor de grote strijdlust ook in deze groep.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie