Ouwe-mannenteam knokt zich naar gelijkspel

Topscorer Theo scoorde opnieuw

SLIEDRECHT – Het tweede KNSB-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een zwaar bevochten gelijkspel geboekt tegen het eerste team van De Giessen Linge. De oosterburen dachten met een tactische opstelling de westerburen te verrassen, maar kwam bedrogen uit. Teamleider Johan van de Griend is een tactisch wonder en die weet wel om te gaan met opstellingen die een tegenstander niet verwacht. Altans dat denken ze…

De wedstrijd begon in het tempo van de ouwe mannen; rustig en geen gekke dingen doen. Laat dat maar aan Theo Dekker en consorte over! Na vijf uur slapen kwam de strijd eindelijk op gang. Diezefde Dekker kreeg een remiseaanbod van de tegenstander in vorm: Tim Schakel. Op zich een vaag teken, want de ook in de Sliedrecht-competitie excellerende Schakel speelt altijd op winst. Texel-ganger Dekker overweeg even om door te spelen, maar gezien de overige positieve stellingen nam hij genoegen met remise en zo was het eerste vredesaanbod aangenomen: 0.5-0.,5.

Hans en Wout wonnen

Vervolgens gaf Hans Klein zijn tegenstander schaakles en wist met veel tijdwinst zijn partij overtuigend te winnen. Zo kon hij zijn lange notatie eindigen met een overtuigende 1-0!

Daarna ging het mis met de Sliedrechtse reserves. Debutant Jeroen Brandsma speelde een goede partij en wist eigenlijk winnend voordeel te bereiken, maar dan moet je geen mat-in-1 missen?! Inmiddels ook Sliedrecht-lid Mattias Stok wist daar wel raad mee; 1,5-1,5.

Vervolgens ging het mis aan bord 2, waar Wim Hokken zijn goede positie op overtuigende wijze om zeep wist te helpen. Een onnodige nederlaag, maar die telt wel: 1,5-2,5.

Teamleider Johan van de Griend speelde een goede partij en nam in betere stelling genoegen met remise; 2-3.

Wanneer je Wout Boer achter het bord zet weet je dat vuurwerk verzekerd is. Tegen Henk Boot was het weer zover. Eindspelkenner Boer gaf weer eens les en ondanks een logisch reniseaanbod van Boot ging hij alsnog de boot in. Prachtige zege van de Boer in vorm; 3-3.

Jerry van Rekom gaf tegenstander Jaco Vonk een verlaat verjaardagscadeau. Na een evenwichtige partij greep Van Rekom rond de eerste tijdnood mis en kon snel aan het bier; 3-4.

Teunis (r) won fraai

Kopman Teunis den Rooijen moest dus winnen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Na een goed middenspel kwam hij gewonnen te staan, maar Schakel junior verdedigde zich uitstekend. Maar na bijna 6 uur spelen wist Den Rooijen fraai te winnen; 4-4.

Met drie punten staat het tweede KNSB-team nog steeds in degradatiegevaar. Dat betekent knallen in 2024!

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie