De dag waarop de geschiedenis zich herhaalde

SLIEDRECHT – Donderdag 19 november 2015. Het was een stormachtige avond. De RSB-competitie stond op het programma, Sliedrecht 4 ontving Erasmus 4. Het werd een historische oorwassing: 1-7 voor de Rotterdammers. Het bijbehorende verslag is nog te raadplegen. De clubprominenten van vandaag, redden toentertijd de eer: clubkampioen William Gijsen en voorzitter Marcel Klein voorkwamen een 0-8 en daarmee het ontslag van de teamleider.

Uitslagen 2015

Zaterdag 16 december 2023. Het was een kalme middag. De KNSB-competitie stond op het programma, Sliedrecht 4 ontving Erasmus 3. Het werd een historische oorwassing: 1-7 voor de Rotterdammers. Het bijbehorende verslag is te vinden in de nu volgende alinea’s. De persoonlijke uitslagen waren als volgt:

Uitslagen 2023

Ongelukkig is hij, die het ongeluk niet kan dragen (Bias van Priëne). Het huidige team van Sliedrecht 4 herbergt echter de prominenten van 2030. Captain Maarten zal rond die tijd zijn eerste Geneeskunde-diploma’s in bezit hebben. Rick zal door het leven gaan als gewild civiel-projectleider, de persoon waar complexe reconstructies per definitie in goede handen zijn. Rien zal ondanks de pensioengerechtigde leeftijd nog actief zijn als maritiem adviseur. David is een onmisbare strateeg achter de schermen van Defensie, Tim de bezitter van een PhD-titel, Henri een prominent Sliedrechts voorvechter van biodiversiteit en Paul een onmisbare schakel binnen de lobby van Horeca Nederland. Ook vormt dit achttal, inclusief uitvaller Remon, in 2030 de basis van Sliedrecht 2.

Tot 2030 is er nog een lange, mooie weg te gaan. Dat die weg flinke kuilen bevat, is afgelopen zaterdag ervaren. Henri maakte het zichzelf erg moeilijk in de opening en lokte een koningsaanval uit. Zijn tegenstander hoorde deze lokroep en kwam met de bulldozer. Niet veel later moest Maarten snikkend zijn koning afstaan, na eveneens een aangeboden koningsaanval. De Sliedrechtse koningen hebben een verschrikkelijke middag gehad.

Rien scoorde zijn derde plus-remise op rij

Rick Stuij liet zijn koning op de damevleugel het verkeer regelen. Daar zijn koningen niet voor op aarde; twee zwarte torens vonden zelf hun weg, verschalkten een paardje en maakten Ricks koning vleugellam. David miste in complexe stelling een winstkans, waarna het zicht op matchpunten definitief in de mist belandde. Paul streed voor wat hij waard was, verwees in teambelang enkele remiseaanbiedingen naar het land der fabelen, maar kon uiteindelijk een zwarte aanval over de f-lijn niet weerleggen: 0-5. Met deze tussenstand berustten Rien en Joost in remise. Tim zette alles op alles om een 6-2 eindstand veilig te stellen, maar nam helaas te veel risico in een complexe stelling. Zijn tegenstander wikkelde vervolgens af naar een gewonnen eindspel.

Er is genoeg om over na te praten de komende donderdagavonden. In 2024 wachten weer een paar nieuwe wedstrijden, de dadendrang is maximaal.

Dit bericht is geplaatst in --KNSB Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie