Onze jeugd stormt door!

Justin haalde 100%

Onlangs werd er weer een record gebroken.  De achtjarige Ashwath Kaushik uit India wist een Grootmeester te verslaan en werd daarmee de jongste speler ooit die dit heeft gedaan.   In het klein zien wij dat bij onze vereniging ook, jeugdspelers groeien door en verslaan onze eigen seniorleden regelmatig. En dat is al jaren het geval. Onze jeugd groeit door en daar zijn we trots op.

Op de tweede avond van het Voorjaarsrapid van de jeugdafdeling bij onze vereniging werd getoond dat de nieuwe lichting er weer aankomt, de senioren kunnen hun borst natmaken.

In groep 1 (de Champions League van de jeugd) waren er op deze avond 2 spelers die alle 3 hun partijen wonnen. Manchester City Justin Sloots laat zien dat hij een vaste waarde is in de top en Real MadridTheo Theunisse verslaat al regelmatig oudere leden van de vereniging. Zij gaan elkaar zeker nog tegenkomen in dit toernooi en dat zal een pittig gevecht worden.  Op gepaste afstand doen Bayern Munchen  Sven Langstraat en Juventus  Arnt van Tuijl goed mee. Zij groeien hard door en staan op de drempel van mooie successen.

In groep 2 (De Premier League van de jeugd) zijn er ook 2 winnaars van de avond.  Zowel Liverpool Rik Slagboom als Arsenal Shane Driesprong wisten een mooie 100% score te behalen en spelen mee om de winst (en de promotie natuurlijk).  Achter dit tweetal is er een brede groep spelers die van elkaar verliest en wint, zoals dit in een topcompetitie hoort. Tottenham Hotspur  Wietse Verweij, Chelsea Jorn van Tuijl, New Castle United  Yaroni Theesing, Aston Villa Jake Batenburg, Manchester United Lucas Opdam en Nottingham Forest Chiel Plug wonnen 2 partijen en doen dus ook goed mee in de competitie.  Het zal dit voorjaar nog erg spannend gaan worden wie er met de bekers naar huis toe gaan.

En het mooie is: volgende week gaan we gewoon weer verder schaken.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie