Sliedrecht 2 (RSB) – Fianchetto 3 en eindverslag

Paparazzioloog Tjerry Hut kan eindelijk verslag doen…

Tjerry scoorde, samen met Theo Theunisse en Micha de Jong, de hoogste TPR in Sliedrecht RSB 2

SLIEDRECHT – De teamleden van Sliedrecht RSB 2 hebben donderdag 2 mei hun laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Deze wedstrijd was bepalend voor de eindstand. Het team speelde (in verband met het OKD) vooruit en moest daarom tot het eind van de maand wachten op het verlossende woord. De top vier van de groep had namelijk nog (theoretische) kans om kampioen te worden; de eerste twee plekken in de poule zijn promotie waard.

Na een zevental rondes leer je alle spelers redelijk kennen. De uitwedstrijd tegen Fianchetto 3 in Schiedam was een schoolvoorbeeld van de verwachtingen die iemand zou moeten hebben. Graag neem ik u allen daarom mee in de zekerheden van het RSB 2 team.

Zekerheid #1: Theo Theunisse staat als eerste gewonnen. Er is geen mooier gevoel dan wanneer Theo naast je komt staan met een kleine glimlach. Dan is de wedstrijd pas een halfuur gaande, zijn er een luttele zes zetten gespeeld, maar het antwoord op de vraag “Hoe gaat het?” is altijd “Komt wel goed.”. En dat komt het ook, want Theo had ook de laatste avond een snelle winst te pakken. Aan bord 5 heeft Theo zijn eerste seizoen een monsterscore behaald: 5.5 uit 6, met een TPR van 1985!

Zekerheid #2: Micha de Jong behaalt minimaal dat halfje. Micha kon voor de laatste wedstrijd helaas niet aanwezig zijn, maar mag ook van een eerste prachtseizoen spreken. Ongeslagen heeft Micha 4 uit 5 behaald aan het vierde bord. De jeugd bewijst daarmee nadrukkelijk niet bang te zijn voor de oudjes van de RSB, ze hebben prachtprestaties geleverd! Ook Micha eindigt op een zeer mooie TPR, 1923.

Zekerheid #3: Tjerry Hut speelt simpel, maar wel accuraat. Soms krijgt Tjerry de keuze tussen een interessante, tactische partij en een doodvermoeiend schuifelfestijn tot zijn tegenstander omvalt van verveling. Hij koos altijd optie nummer 2. In Schiedam viel zijn tegenstander waarschijnlijk in slaap, want die gaf zijn toren redelijk rap cadeau. Daarmee eindigt de co-teamleider en kopman met 5.5 uit 7 en de hoogste TPR van het team: 1997.

Zekerheid #4: Jaap Euser komt in een beter eindspel terecht. Het is vaker dan niet voorgekomen dat Jaap Euser tot laat zit, en dat komt goed uit. Hij was het gehele seizoen de aangewezen chauffeur vanuit de Havik. Zijn seizoen bestond vooral uit lange partijen die uiteindelijk afwikkelde naar eindspelen die gelijk oogden. Desondanks heeft Jaap alleen in Schiedam moeten toegeven dat het remise was. In de rest van zijn seizoen heeft hij in 5 andere partijen nog 4 volle punten bijgeschreven aan het derde bord. (TPR: 1914).

Zekerheid #5: Er vallen geen halfjes bij Bert Dobber. Met het aanvallende spel van Bert Dobber zou je een jong jeugdlid verwachten te vinden aan Bord 2, al zijn partijen zijn uiteindelijk met een winnaar geëindigd. Met een punt in Schiedam heeft Bert hier 4 uit 6 keer aan het langste eind getrokken! Ook hij mag met een TPR van 1863 trots zijn op zijn prestaties.

Zekerheid #6: Waar is Michiel van den Berg?! Als de scores geteld werden voor “op tijd aanwezig zijn”, had Michiel van den Berg dit seizoen 0 punten behaald. Een kleine vertraging van een paar minuten is in die zin gegarandeerd, maar in Schiedam heeft Michiel het echt bont gemaakt. Zijn telefoon kon niet meer opladen, en toen deze niet gerepareerd kon worden heeft hij maar een nieuwe gekocht. Hierdoor was hij meer dan een uur verlaat! Dat zijn blitz-partij geen punt heeft opgebracht is geen verrassing, maar hij heeft, ondanks een permanent nadeel in tijd, goed gevochten dit seizoen. (3 uit 7, TPR 1603)

Zekerheid #7: Ferhat Erdogan richt zijn stukken op de koning. Het zal niemand ontgaan zijn dat Ferhat het gaspedaal op het schaakbord volledig indrukt. Net zoals de heer Dobber kent Ferhat dan ook geen halfjes. In Schiedam gaf zijn opponent veel tegengas, waardoor iemand zou sneuvelen in de botsing. Ferhat speelde het prachtig uit. Na een paar ongelukkige nulletjes heeft Ferhat zichzelf hiermee goed herpakt in de laatste twee wedstrijden, waardoor hij net zoals buurman Michiel eindigt op 3 uit 7. (TPR: 1520)

Zekerheid #8: Tim de Waard zat aan het verkeerde bord. Co-teamleider De Waard heeft zichzelf dit seizoen aan bord 6 geplaatst. Gezien de andere resultaten was dit de beste keuze, maar aan dit bord kwamen zijn schaakkunsten niet volledig tot uiting. Eenmaal is hij aan bord 1 met zwart geplaatst, tegen nagenoeg de sterkste tegenstander in de poule. Dit was het hoogtepunt van zijn seizoen, waarin hij deze tegenstander met een offer alle kanten van het bord liet zien. Aan bord 6 heeft hij jammer genoeg geen punten bij kunnen schrijven. (TPR: 1457)

Zekerheid #9: Op de invallers kan je altijd rekenen. Een legioen aan invallers verdient het ook om vermeld te worden. Zo heeft Maarten Hartkoren in Schiedam nog een puntje gepakt. Met 2 winsten in 3 invalmomenten wordt hij hartelijk bedankt! Rick Stuij heeft het winnende halfje in ronde 5 veiliggesteld en André van Dieën heeft in de eerste ronde een monsteroverwinning voorspeld toen hij een halfje pakte. Ook Peter Vis heeft een halfje veiliggesteld toen het nodig was!

Zekerheid #10: Een seizoen om trots op te zijn! Sliedrecht heeft in Schiedam 5.5 – 2.5 weten te winnen. Zo wordt Sliedrecht RSB 2 dus tweede in de poule, wat promotie waard is en waardoor de tegenstand nog pittiger zal worden! Met welke mankrachten het team zal aantreden is nog te bezien, ook omdat co-teamleider Tim de Waard zich volgend seizoen in het buitenland zal herpakken. Iedereen is van harte uitgenodigd om zichzelf aan te melden om ons te versterken komend seizoen!

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie