Eerste team dendert door

s1-sh1b

Robert en Teunis wonnen fraai

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de juiste vorm te pakken. Tegen Schaakhuis 1 werd een dik verdiende 5-3 overwinning geboekt.Het team van teamleider Jerry van Rekom stijgt door de zege naar een vijfde plaats in 3F van de KNSB-competitie.

Aanvankelijk leek het een spannende wedstrijd te worden tegen de Haagse promovendus. Zeker toen de Sliedrechtse kopman Wim Pool zich verrekende en kansloos verloor. De donkere wolken verdwenen echter snel nadat invaller Teunis den Rooijen zijn eerste KNSB-punt scoorde door in een modelpartij zijn tegenstander van het bord te vegen.

s1=sh1c

Peter en Niels wonnen ook

De stand bleef in evenwicht nadat Theo Dekker van de nul af kwam door een remise. Sliedrecht 1 kwam op voorsprong doordat Peter vd Bergh een foutief offer van zijn tegenstander afstrafte.

Het leek nog spannend te worden nadat Wim Hokken na teveel offers verloor, maar nadat Robert van Rekom fraai wist te winnen leek een overwinning voor het Sliedrechtse vlaggenschip niet ver meer weg.

s1-sh1d

Andrew en Theo remiseerden

Andrew Mensing speelde een wisselvallige partij, maar wist met een terechte remise de wedstrijd veilig te stellen. Tenslotte wist Niel Mijnster zijn matige stelling om te toveren tot een gewonnen stelling. En de vele supporters weten wel wat dat betekent; winst voor Niels!

Door de 5-3 zege stijgt het eerste team met stip en in de volgende lastige uitwedstrijd tegen het ooit zo vermaarde DD 2 kan Sliedrecht 1 zich definitief veilig spelen.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie