Jorik Klein wint B Groep Prinsenstad toernooi in Delft

IMG-20160327-WA0000

Jorik Klein wint de B groep

DELFT – De tijd van de weekend toernooien is weer begonnen en het Prinsenstad toernooi in Delft staat al enkele jaren prominent op de kalender.  Vanuit Sliedrecht waren er dit jaar 2 deelnemers.  William Gijsen presteerde uitstekend in de C groep, en Jorik Klein zorgde voor een grote verrassing en prestatie door de sterk bezette B Groep te winnen.

In dit (uit 6 ronden bestaande) toernooi doen in de A groep veel Grootmeesters mee en deze werd dit jaar door Dimitri Reinderman gewonnen.  De B groep heeft daardoor een hoge ratinggrens (2100) en dat leek voor onze jeugdspeler een mooie groep om te spelen.  Hij kreeg ook stevige tegenstanders, maar Jorik (als 33ste geplaatst) liet zien dat hij in vorm was en na 3 ronden was hij nog ongeslagen.  Daar zaten al mooie overwinningen tussen.  Tegen een ander jeugdtalent (Derk Kouwenhoven) wist hij met een mooie koningsaanval door te drukken en in de twee andere partijen wist Jorik Klein een klein voordeeltje uit te nutten tot een punt.

Ook in de 4e ronde leek Jorik (tegen de Leeuw) op weg naar een mooie prestatie, maar een kleine onoplettendheid deed de partij kantelen en zo ook het punt, maar Jorik liet zich niet tegenhouden door dit ongemak en ging door waar hij was gebleven.  Ook in de 5e maar zeker in de 6e ronde moest hij afrekenen met stevige concurrentie, maar door actief aanvallend spel haalde hij ook deze 2 punten binnen.  Het eindresultaat was dat hij deze groep won met 5 uit 6 en ruim voldoende weerstandspunten.  Een mooi resultaat van Jorik.

William Gijsen wist uiteindelijk 3,5 punt uit 6 partijen te scoren.  Ook een uitstekende prestatie, waarbij hij met name een aantal keer in het eindspel toesloeg.  Ook vaak tegen sterkere tegenstanders, zodat ook hij weer laat zien dat hij hard groeit en een speler wordt om rekening mee te houden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord