Robin Bos verslaat topper in 4e ronde OKD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Robin Bos doet het uitstekend

SLIEDRECHT – In de vierde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Robin Bos van SV PASCAL goede zaken gedaan door in een aanvallende partij 1e teamspeler Kees Wessels te verslaan.

In een gelijk opgaande partij probeerde Wessels een doorbraak te forceren, maar liep vast op de stugge verdediging van Bos. In de counter die er op volgde moest Wessels uiteindelijk het punt afstaan. Door dit resultaat staat Bos nu op een keurige 4e plaats.

Jorik Klein blijft ongeslagen koploper na een ingewikkelde partij tegen William Gijsen. De strijd ging lange tijd gelijk op, maar in het eindspel wist Jorik een pion te verschalken en dit leidde naar de 4e overwinning op rij.

Wim Pool blijft als enige in de directe achtervolging na gelukkige winst op Otto van Haren. De speler uit Dordrecht leek op de winst af te stevenen, maar greep mis en moest het punt aan Pool laten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wout won moeizaam van Henri

Wout Boer had zijn handen vol aan Henri Hartog, die goed partij gaf. De routine van Boer gaf uiteindelijk toch de doorslag. De opmars van Leo Koppelaar werd gestuit door Andries Dekker, al ging dat wel met de nodige moeite.

Een aantal partijen eindigden in remise. Remisekoning Jerry van Rekom was niet tevreden met zijn halfje tegen Hans Klein, terwijl Johan van der Griend wel blij was met de puntendeling tegen Wim Hokken. Eddy Korevaar pakte een half punt tegen Theo Dekker en Iwahn Apon kwam met remise goed weg tegen Jan Sulman.

Joost Stoker speelde een gezellige pot tegen Daniel de Bruin en kreeg als beloning het volle punt mee. Yaro van Beest speelde een sterke partij tegen Martin Prins en mocht eveneens met de winst naar huis.

Hans Vink speelde opnieuw een goede partij en wist dit keer wel te winnen van de op papier sterkere Kees van de Does. Jason Roffel en Jan Willem Kraaijeveld zagen de stelling op en neer gaan, waarbij Kraaijeveld tenslotte aan het langste eind trok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teunis won van oud-winnaar Henk Prins

Niels Mijnster gaf Koos van den Berg schaakles en klimt door deze winst flink in het klassement. Teunis den Rooijen krabbelt eveneens omhoog na moeilijke winst op Henk Prins.

Floris Verweij combineerde Mark van Hulst van het bord en Cees Moes moest het punt aan Johan Gijsen laten.

A.s. donderdag wordt de vijfde ronde gespeeld en zullen koplopers Jorik Klein en Wim Pool onderling gaan strijden om de eerste plaats.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord