Eerste schaakteam vrij kansloos tegen koploper Krimpen

S1-niels6

Niels speelde remise

KRIMPEN AD IJSSEL – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht was in de zevende ronde van de landelijke competitie vrij kansloos tegen koploper Krimpen ad IJssel 1. Nog voor het einde van de eerste tijdcontrole stond de 6-2 eindstand al op het scorebord. Met 6 punten is het Sliedrechtse vlaggenschip nog niet veilig. In de laatste 2 ronden kan het Sliedrechtse team zich definitief in veilige haven spelen.Teamleider Jerry van Rekom kende personele problemen en miste 2 van zijn topspelers, waardoor hij zelf aan de bak moest. Dat deed hij echter aan bord 2 met verve door al snel een remise te bewerkstelligen. Dat was voorlopig wel het laatste wapenfeit van de Sliedrechtspelers.

Achtereenvolgens leden Peter van den Bergh, Andrew Mensing, Robert van Rekom en Tobias Dekker een nederlaag.

Vervolgens miste Niels Mijnster een kans op de winst en zag hij zijn stelling in remise verzandden.

Kopman Wim Hokken speelde een aanvallende partij, maar de invaller zag zijn geofferde pion uiteindelijk niet meer terug.

jorikklein10b

Jorik won als enige namens Sliedrecht

Bij een 6-1 achterstand redde Jorik Klein de eer door een modelpartij te winnen.

Door de nederlaag is het eerste team wel aardig in degradatiegevaar gekomen, maar gezien het programma is de kans op handhaving reëel. Op 1 april komt nummer laatst, HWP/Sas van Gent 4, in Sliedrecht op bezoek en bij Sliedrechtse winst zal het eerste team ook volgend seizoen weer in de landelijke derde klasse van de KNSB uitkomen.

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord