Eerste team boekt fijne zege

Topscorer Tobias onderweg naar de winst

DEN HAAG – Afgelopen zaterdag heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht wederom goede zaken gedaan. Tegen het op papier sterkere SHTV 1 boekte het team van teamleider Joost Stoker een goede 5-3 zege. Ondanks personele problemen was de teamgeest sterker dan ooit. Een probleemloze overwinning was het logische resultaat.

Omdat vaste kracht Theo Dekker zich last minute afmeldde, nam superinvaller  Martijn Stoker wederom plaats achter bord 7 om een goed resultaat te boeken. Helaas moest hij dit keer zijn meerdere erkennen in zijn gedecideerde tegenstander, die een buitenaardse spiegeling van de vermaarde Aljechin-verdediging voorschotelde. De in topvorm verkerende Niels Mijnster maakte echter gehakt van zijn tegenstander, waardoor het snel 1-1 was. Invaller Kees Wessels bewees nog steeds het landelijke niveau aan te kunnen en speelde een degelijke remise.

Het was dringen in Kijkduin….

Tobias Dekker en Robert van Rekom spelen dit seizoen sterk en bewezen dat met gedegen overwinningen. Beide toppers zijn nog ongeslagen; Tobias staat ondertussen op 4,5 uit 5!

De voorsprong kwam even in gevaar doordat topper Jorik Klein aan bord 2 uiteindelijk onverdiend verloor. Captain Peter van den Bergh maakte de teamzege echter snel definitief, door rechtlijnig zijn tegenstander kansloos te laten.

…. het uitzicht was echter fabuleus

Na afloop is er nog uitgebreid geanalyseerd in de Haagse binnenstad

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk mocht de Sliedrechts herfstkampioen Wim Pool een prima halfje toevoegen aan de eindscore, na een onnavolgbare strijd van 5 uur.

Door de zege staat het Sliedrechtse vlaggenschip na 5 ronden met 7 punten op een verdiende gedeelde derde plaats. En het degradatiespook is verjaagd. In 2018 kan er naar boven worden gekeken.

Klik hier voor het verslag van SHTV 1.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord