Sliedrecht 3 nummer 1 in KNSB klasse 5i!

Sliedrecht 3 winnaar in klasse 5I

SLIEDRECHT – Het derde team van Sliedrecht heeft voor een historische prestatie gezorgd door in de landelijke klasse 5I een eerste plaats te behalen. Hiermee is tevens promotie naar de landelijke 4e klasse afgedwongen, waardoor er volgend seizoen 2 teams in deze klasse zullen spelen.

Na een spannend seizoen tegen sterke tegenstanders (met name uit de Rotterdamse en Haagse regio) wist het team onder leiding van teamcaptain Jurgen Klopp (eh…. Jurgen de Haan) uiteindelijk 5 keer te winnen en dat was genoeg voor de eerste plaats. Zeker omdat de teams aan elkaar gewaagd waren en ook onderling werden punten gemorst.

Zoals gebruikelijk bij onze vereniging was het daarom ook tijd om het team uitgebreid te huldigen. De voorzitter sprak mooie woorden voor elk van de spelers. Playing captain Jurgen gaf zelf met solide spel het goede voorbeeld en wist zijn manschappen elke keer weer te motiveren, terwijl ook de reservespelers een belangrijke rol speelden.

Met een uitgekiende mix van oudgedienden en jongere spelers werd elke keer weer opnieuw een hecht team op pad gestuurd. Kopman Yaro van Beesd scoorde in de eerste 5 wedstrijden elke keer een punt en eindigde met 5,5 uit 7. Bert Dobber deed het nog beter qua percentage (4,5 uit 5), en ook Tjerry Hut met 4,5 uit 6 scoorde fantastisch. Ook Peter Vis met 4 uit 5 deed het geweldig.

Invaller Sami Al Yassin haalde uit 2 partijen zelfs 100% en Martijn Stoker keurig 3 uit 5. Maar Kees van der Does, Henk Prins en Henk van der Hoek zorgden ook voor de broodnodige punten. En vlak Jurgen niet uit met 3,5 uit 6.

Kortom een fantastische prestatie van dit team. Volgend jaar gaan we zien of dit team het ook kan bolwerken in de 4e klasse. Of zit er zelfs nog een stuntje in?

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3, Senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie