Eerste ronde OKD: kampioen direct onderuit (met indeling 2e ronde)

Titelverdediger Joost ging direct onderuit

SLIEDRECHT – In de eerste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek is de kampioen van 2017 al direct onderuit gegaan. Joost Stoker speelde tegen oud-kampioen Wout Boer en kon het niet bolwerken tegen de routinier. Na een lange partij moest Stoker zijn koning omleggen.

Voor de 13 editie van het vaak spannende,  maar vooral gezellige toernooi, hadden zich toch weer 38 spelers aangemeld. Ook enkele spelers van buiten de organiserende vereniging Sliedrecht spelen mee.

William won fraai van Wim Pool

Peter van den Bergh liet als rating sterkste al meteen zien voor een nieuw kampioenschap te gaan. Tegenstander Henk van der Hoek hield het lang vol en leek zelfs de beste kansen te hebben, maar zag zich in het eindspel weggespeeld worden.

William Gijsen moest meteen vol aan de bak tegen Wim Pool. Jeugdtalent Gijsen ging vol in de aanval en zag dit beloond worden met een mooie winst.

Jerry van Rekom speelde een sterke partij tegen Eddy Korevaar en wist in het eindspel het punt naar zich toe te trekken.

El Presidente won van Eddy

Slechts 2 van de 16 partijen eindigden in remise. Kees Wessels en Wim Hokken deelden het punt vna een korte partij, terwijl Johan van der Griend en Hans Klein de hele avond streden om uiteindelijk toch de vrede te tekenen.

Ron Melger speelde een sterke partij tegen Tobias Dekker, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de KNSB-speler. Jan Sulman had een sterke opening tegen Henk Prins en zag zijn creativiteit beloond met de winst.

Bram won van Ferhat

Debutanten Bram Capelle en Michael Bijkerk startten het toernooi met succes. Van Capelle wist Ferhat Erdogan met een extra dame op de knieën te dwingen, terwijl Bijkerk Leo Koppelaar van het bord combineerde.

Opvallend was ook de snelle winst van Peter Vis op Koos van den Berg, die zich snel mat liet zetten.

Kersvers nieuw lid Bert Dobber wist te winnen van Arco van Houwelingen, terwijl Johan Gijsen ondanks hevig tegenspel verloor van Jaap Euser.

A.s. donderdag wordt de tweede ronde gespeeld met de volgende indeling:

1 Jaap Euser – Peter van den Bergh
2 Tobias Dekker – Bert Dobber
3 Jurgen de Haan – Wout Boer
4 Peter Vis – Jerry van Rekom
5 Michael Bijkerk – Jan Sulman
6 Henri Hartog – Bram Capelle
7 Wim Hokken – Yaro van Beest
8 Teunis den Rooijen – Kees Wessels
9 Hans Uittenbogaard – Hans Klein
10 Floris Verweij – Luana Mensing
11 Johan van der Griend – Mark van Hulst
12 Wim Pool – Martin Prins
13 Eddy Korevaar – Leo Koppelaar
14 Joost Stoker – Koos van den Berg
15 Arco van Houwelingen – Ron Melger
16 Henk van der Hoek – Cees Moes
17 Henk Prins – Ferhat Erdogan

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord