Sliedrechts Vakantietoernooi van start

Volle bak in de Havik

SLIEDRECHT – De zomer is weer begonnen, de eerste mensen zijn met vakantie en het reguliere schaakseizoen is nu echt voorbij.  Tijd voor de zomertoernooien in binnen- en buitenland.  Maar ook tijd voor het Sliedrechts Vakantietoernooi.  Alweer de derde editie en de eerste avond was gelijk al een groot succes.

RUim 60 deelnemers

Voorafgaand aan het toernooi hadden al bijna 80 schakers zich opgegeven om een aantal donderdagavonden in Sliedrecht mee te schaken en op de eerste avond deden er al ruim 60 mee. Een mooie, volle bak dus in de Havik.

Veel bekende gezichten van voorgaande jaren, maar ook nieuwe gezichten en naast veel senioren, waren er ook een flink aantal jeugdspelers op het toernooi afgekomen.  Zo is er ook een goede mix tussen oud en jong, tussen KNSB schakers en thuisschakers en in de 3 ratinggroepen heeft dus iedereen kans op mooie prijzen.

El Presidente opent het toernooi

Maar zover was het nog niet. Eerst moest natuurlijk het toernooi worden geopend.  De toernooidirectie had hier “El Presidente” Jerry van Rekom voor in gedachten.  Jerry had de voorgaande twee edities niet mee mogen doen van zijn vrouw, want de 2 zomermaanden worden in huize van Rekom gebruikt voor alle klusjes rondom huis.  Maar dit jaar was alles anders, niet alleen was hij een vroege aanmelder, ook was hij al vroeg op de avond aanwezig.  Onder het mom van het vinden van verbeterpunten voor het toernooi, maar wij weten wel beter:  Zijn vrouw besefte dat het beter was om hem ook in de zomermaanden niet thuis te hebben. In ieder geval luidde hij de bel voor de start van het toernooi.

OKD-winnaar Tobias heet zijn topvorm behouden

Toernooidirecteur Martijn won 2 keer

3 ronden stonden op het programma en natuurlijk is er na zo’n eerste avond nog geen peil op te trekken hoe het toernooi gaat verlopen, want er zullen nog diverse goede schakers instromen en er zijn nog 15 ronden te spelen.  Toch is de eerste avond het domein van de thuisschakers van Sliedrecht. In Groep 1 staan Jorik Klein, Peter van den Bergh en Tobias Dekker na 3 ronden nog steeds op 100%, terwijl in poule 2 dit het geval is bij Henri Hartog.  In Groep 3 leidt Marcel Klein de dans met 100% na 2 partijen evenals 3 anderen. Zo zorgt Sliedrecht voor een goede start, maar zegt het uiteraard allemaal nog bijzonder weinig.  We zijn benieuwd of de wisselbeker dit jaar in Sliedrechtse handen gaat komen.  In ieder geval krijgen we een andere winnaar, want de winnaar van vorig jaar (Rembrandt Bruil) doet dit jaar niet mee.  De winnaar van 2 jaar geleden (Rik de Wilde) stroomt de volgende week in en we zullen zien of hij zich weer met de besten kan meten.

Wat viel verder op in de eerste ronde.  Naast de uitstekende start van Henri Hartog, wist Johan Gijsen remise te houden tegen Hans Klein.  Een bijzonder mooie prestatie van Johan, die in het begin een stuk wist te winnen, maar het niet kon afmaken en uiteindelijk zeer blij was met remise.  In Groep 3 doet de jeugd het goed.  Papendrechtse jeugdtalenten Louis Liu en Christiaan Blom wisten hun beide partijen te winnen en zullen zeker de komende weken gaan proberen om nog meer senioren te gaan verslaan.

IJsjes voor de deelnemers

Ben van Bloppoel in problemen?

Zoals men van Sliedrecht inmiddels ook wel gewend is, viel er ook naast de schaakborden weer veel te genieten.  Om een beetje af te koelen was er voor iedereen een lekker ijsje. En zo zal dat elke avond doorgaan met een andere verrassing.  Ook de nazit was gezellig, alhoewel de toernooidirectie zich wel wat zorgen begon te maken, toen het leek of Ben van Bloppoel steekpenningen ontving. Is dit een begin van matchfixing? Liggen er belchinezen op de loer? De toernooidirectie zal hier streng, maar rechtvaardig optreden in ieder geval, en de benodigde maatregelen treffen.

Volgende week de tweede avond met ronde 4-6.  Meedoen kan nog steeds, van harte welkom!

 

 

Voor meer foto’s: Klik hier

Voor alle uitslagen en standen: klik hier

Dit bericht is geplaatst in Vakantie-verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie