Jorik Klein slaat toe op tweede avond Vakantietoernooi

Jorik Klein zet een flinke stap naar een topnotering

SLIEDRECHT – Opnieuw veel deelnemers en veel partijen op de tweede avond van het Sliedrechts Vakantietoernooi.  Deze avond werden er in 3 ronden maar liefst 83 partijen gespeeld, even veel als op de eerste speelavond. En op deze speelavond hadden we onze eigen jaarlijkse haringparty, waarbij er voor de jeugd opnieuw ijsjes waren.  En daar was het weer ook wel na.

Jerry: Mier of Mus?

Weer ruim 60 schakers

Jong en oud schaakt mee

Wie een blik op de ranglijsten werpt, ziet nog veel spelers die slechts enkele partijen gespeeld hebben, bovenaan staan.  Daar leggen we de focus niet gelijk op in dit verslag, want die spelers zullen de komende weken flink aan de bak moeten, om enkele spelers die deze ronde wel speelden te achterhalen.  In groep 1 deed Jorik Klein de beste zaken.  Doordat zijn directe concurrenten niet aanwezig waren, kon hij 3 ronden vlammen en dat deed hij.  Met 2 winstpartijen en een remise (tegen El Presidente)  staat hij nu op 88,9% en aangezien Jorik alleen nog de laatste avond gaat meespelen, wordt hij een serieuze titelkandidaat.  In de achtervolging zien we Johan van der Griend en Meinte Smink (die beiden alleen van Jorik verloren), maar ook Floris Verweij kruipt langzaam omhoog.  De spelers die nog op 100% staan, hebben nog paar een paar partijen gespeelden moeten nu al in de achtervolging.  El Presidente Jerry van Rekom lijkt met 3 remises al wat op achterstand te komen. Het kan niet anders of Jerry is bezig met een opvolger van  “De Leeuw” boeken, wat zijn openingskeuze met wit ook al aan het verraden is.  De vraag is alleen nog welk dier er in de naamgeving van de opening gebruikt zal worden.  De redactie denkt uiteraard graag mee, en gezien de opening denken wij aan “ De Mier” of “ de Mus”.

In Groep 2 ook nog een aantal 100% scores, die in de achtervolging mogen, want er zijn anderen die op dit moment hun pijlen op de winst in groep 2 hebben gezet.  Nu zal Yaro van Beest zeker hoge ogen willen gaan gooien, maar dan moet hij wel afrekenen met Martijn en Joost Stoker.  Deze broers doen nog niet voor elkaar onder en staan met 5 gespeelde partijen op 80%.  Het lijkt een beetje tactiek en ze willen voor elkaar niet onder doen, dus we gaan de komende weken nog een flinke strijd zien hier. Maar ook Luana Mensing zou best nog eens de heren kunnen verrassen.  De aanwezigheid van hun beider vriendinnen zal misschien ook helpen, de hormonen leken in het rond te vliegen.  De rest zal ook in de achtervolging moeten om de Stokers van een toppositie af te houden.

Groep 3 lijkt de groep van de jeugd te worden.  Louis Liu en Christiaan Blom doen het goed en scoren tegen een aantal senioren, maar ook nieuweling Pavel Gregorian maakt indruk.  Hier ligt alles nog open en er is nog niet veel van te zeggen.  Nog veel kanshebbers en uiteraard nog veel ronden.

Het lijkt zo allemaal wel een leuk verslag en uiteraard is het toernooi ook fantastisch.  Niet alleen wordt er hard geschaakt, ook het sociale aspect krijgt genoeg aandacht.  En ongetwijfeld doet de uitgebreide bierkaart en de vele hapjes ook wat, maar uw journalist zou uw journalist niet zijn, als er toch wat dieper gegraven zou worden.   En dan hoeven we niet lang te graven om toch wat bijzondere dingen te ontdekken.

Is het namelijk allemaal wel zo gezellig daar?  Of is het slechts een dun laagje chroom? Een paar opvallende gebeurtenissen.  Een speler is zijn fietssleutel kwijt en krijgt deze van de tegenstander (na de partij) terug.  Een bestuurder die dwingend langs enkele borden loopt en bepaalt dat het remise is, een vierdaagse-loper die elke week geld lijkt tekort te komen, maar het totale geldbedrag alleen maar ziet oplopen. Tsja…. het zijn zo wat constateringen, en u mag verwachten dat de journalist in kwestie dit allemaal ook zal blijven volgen.  De onderste steen komt boven!

Maar goed, uiteraard eindigen we met een positief bericht, want men kan nog steeds instromen.  De derde avond is op 12 juli en iedereen is van harte welkom.  Aanmelden kan via: vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com.  Volgende week dus de 3eavond met ronde 7-9. En wie weet wat het thema voor de hapjes volgende week is……

Alle uitslagen en standen: Klik hier

Alle statistieken van 3 jaar vakantietoernooi: Klik hier

Alle foto’s: Klik hier

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord