Qian Huang wint Jeugd Alblasserwaardtoernooi

Qian Huang, kampioen 2019

SLIEDRECHT – Het 39e Alblasserwaardtoernooi voor de jeugd is gewonnen door Qian Huang van RSR Ivoren Toren uit Rotterdam. Qian was weliswaar slechts 6e geplaatst in het zeer sterk bezette toernooi, maar wist 4 van de 5 partijen in de 1e groep te winnen (hij verloor alleen van Dana Verheij) en kon zich zo de nieuwe kampioen noemen. Luana Mensing en Dana Verheij (beiden Sliedrecht) eindigden op de tweede en derde plaats.

 

Maar liefst 101 spelers en speelsters waren naar Sliedrecht gekomen om de vele bekers en andere prijzen in de wacht te slepen. Met deze zeer goede opkomt kan de organisatie dik tevreden zijn. Naast de vele kinderen waren ook een groot aantal ouders en begeleiders meegekomen zodat De Havik tot aan de nok toe gevuld was.

Na de opening door toernooidirecteur Mark van Hulst en de uitleg van wedstrijdleider Philip Westerduin kon het startschot worden gegeven. Direct vlogen de stukken over de borden en kon na enkele minuten de eerste overwinning al worden genoteerd en moest de eerste verliezer al worden getroost.

Er werd serieus gestreden om de prijzen

In de hoogste groepen werd serieus gespeeld en werd vaak de volledige speeltijd benut om de partij uit te spelen. Zeker de 6 sterkste spelers kregen stellingen op het bord waar menig ervaren speler nog moeite mee zou hebben.

De speelrondes werden in rap tempo afgewerkt en tussendoor werden de spelers voorzien van een hapje en drankje, wat bij de lente-achtige temperaturen wel nodig was. Rond 5 uur waren alle partijen gespeeld en kon de wedstrijdleider de scores invoeren en de prijzen verdelen.

Voor het zover was konden de kinderen nog een extra prijs winnen met het oplossen van een schaakprobleem, traditioneel gecomponeerd door internationaal probleemmeester Henk Prins. Dat het een moeilijk probleem was bleek wel bij de prijsuitreiking, want van de vele oplossingen waren er slecht 11 juiste bij. RSB voorzitter Angelo Ayala trok uit deze 11 goede oplossingen 7 prijswinnaars en deze kregen een gratis schaakopening van Schaakopening Essenties.

De rijk gevulde prijzentafel

Daarna konden eindelijk de 52 bekers worden uitgereikt. Enkele spelers waren gelijk geëindigd en werd op onderling resultaat de plaats bepaald, en soms moest er zelfs worden geloot. Maar uiteindelijk ging iedereen met een prijs naar huis, want voor alle deelnemers was er een snoepzak.

De organiserende vereniging Sliedrecht was met 16 spelers goed vertegenwoordigd en er werden ook wat bekers gewonnen en zelfs een groep gewonnen. Jaco Kruidenier bewees zijn talent door één van de groepen te winnen. Ook de Sliedrechtspelers Joas Berkouwer, Daniël van Leeuwen, Karel en Jelle Peursem en  Sven en Vincent Langstraat mochten een beker in ontvangst nemen.

De organisatie kan terugkijken op een zeer succesvol toernooi en is alweer aan het nadenken over het toernooi van 2020.

Klik hier voor alle einduitslagen.

Dit bericht is geplaatst in Alblasserwaardtoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord