Sliedrecht 2 wint en promoveert!

De succesvolle teamleider Kees vd Does

DORDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de degradatie uit de derde klasse van de KNSB-competitie van vorig seizoen direct weggewerkt. Na 9 wedstrijden in de vierde klasse G werd zonder verlies een keurige tweede plaats behaald. dat betekent automatisch promotie naar de derde klasse. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen van Dordrecht 2 en wel met 3,5-4,5.

Teamleider Kees van der Does zag een spannende wedstrijd, waarin Jerry van Rekom en Wout Boer met snelle remises de toon zetten. Topscorer Wim Hokken doorbrak de remises door sterk te winnen.  De kleine Sliedrechtse voorsprong werd geconsolideerd door een remise van de ongeslagen topscorer Kees Wessels tegen clubgenoot Johan van de Griend.

Hans won fraai

Hans Klein bewees zijn uitstekende externe vorm door fraai te winnen. Daarna werd het echter nog spannend omdat Andrew Mensing wat ongelukkig verloor. Zijn broer Adrian wist als kopman echter fraai te winnen van de oud-clubkampioen van Sliedrecht, Piet Pluymert.

Invaller Willem Kuiper wist zijn goede partij niet te belonen. Na een misrekening moest hij de koning neerleggen.

Voor Dordrecht betekende de nederlaag degradatie naar de vijfde klasse.

Met de kleine overwinning bleef het tweede team ongeslagen en met 15 punten uit 9 wedstrijden was de promotie een feit. Op zich een prima seizoen, waarbij enkele kansen werden gemist op het kampioenschap, maar met een fraaie tweede plaats kan teamleider Kees van der Does terugkijken op een prima seizoen.

Voor de tweede keer in de bijna 84-jarige historie van Schaakvereniging Sliedrecht komt het in de landelijke competitie met 2 teams in de derde klasse uit. Dat bevestigt dat Sliedrecht een gezonde, maar ook sterke vereniging is, waar rekening mee moeten worden gehouden.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord