Sliedrechts A team blijft na dag 2 in de top meedraaien

Het A team bond de strijd weer aan

ROTTERDAM: Ook na de tweede speeldag in de Meesterklasse A doet het Sliedrechtse kwartet (Marijn den Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing) nog goed mee in de top.  Met 1 overwinning en 1 verlies is nog van alles mogelijk.  Jorik Klein schrijft hierover:

Op dag 2 van de Meesterklasse A mocht het Sliedrechtse team aantreden tegen medekoplopers. In de eerste ronde van de dag stond de wedstrijd tegen Almere A1 op het programma.

Zoals we van het team gewend zijn begon de wedstrijd met rustige openingen, waardoor de partijen ook weer langer zullen duren. Adrian kreeg met de zwarte stukken aan bord 4 al gauw een betere stelling, en toen zijn tegenstander ook nog eens een stuk cadeau deed was de ban gebroken. Adrian maakte de partij af met een mooie matcombinatie, waardoor het team 1-0 voor kwam.

Jorik zorgde voor het winnende punt

Marijn moet er weer even inkomen, maar dat komt wel goed

William had zoals gewoon weer eens veel meer tijd op de klok dan zijn tegenstander. Op een gegeven moment had hij een tijdsvoorsprong opgebouwd van meer dan een uur. Echter ging William op dat moment mee in het tempo van de tegenstander die inmiddels in tijdnood verkeerde. William dacht amper na over een dubieus offer, en even leek het alsof William alsnog in de problemen zou komen. Gelukkig is dit juist het moment dat William er goed voor gaat zitten, en er alles aan doet om het zijn tegenstander zo lastig mogelijk te maken. De tegenstander was absoluut niet opgewassen tegen alle dreigingen van William, en liep al snel in een matnet. Hiermee verdubbelde William de voorsprong van het team.
Daarna kreeg het team een tegenslag te verwerken. Marijn had aan het eerste bord iets over het hoofd gezien en stond een stuk achter. Ondanks verwoede pogingen om dit nog recht te breien, lukte dit hem helaas niet, waardoor hij helaas toch moest capituleren. Marijn zelf omschreef deze partij als ‘nog wat stijf’. Dit duidt uiteraard op de 6 maanden die hij in China heeft doorgebracht. De verwachting is dat zijn vorm snel weer terug zal keren.
Alleen Jorik was nog bezig, en moest scoren om de matchpunten binnen te halen. In een interessante Siciliaanse partij had Jorik constant het betere spel. De tegenstander moest winnen voor een matchpunt en wikkelde daarom af naar een minder, maar erg onduidelijk eindspel. Inmiddels stond iedereen naar deze partij te kijken, en waren de andere teamleden zichtbaar gespannen. Door de wederzijdse tijdnood ging het alle kanten op. Uiteindelijk kreeg Jorik zijn h-pion net eerder aan de overkant, en door daarna ook nog secuur alle paardvorken te vermijden wist hij de partij te winnen, waardoor het team de wedstrijd ook won!

Adrian pakte een belangrijk punt

Ongeveer een half uur later mochten de Sliedrechtse gladiatoren alweer aan de 2e ronde van de dag beginnen. De kraker tegen de jeugdafdeling van Kennemer Combinatie ging in deze ronde om de koppositie. De wedstrijd begon rustig met 4 open stellingen waarin veel kon gebeuren. Na een aantal uren spelen begon de speelzaal langzaam leeg te lopen, maar natuurlijk zat het complete Sliedrechtse team nog te spelen. Uiteindelijk was Jorik als eerste klaar. Met de witte stukken had hij zijn tegenstander, een FM, overspeeld. Het afronden bleek echter nog zeer lastig. Na een paar onnauwkeurigheden van Jorik kwamen er ineens allerlei vervelende tactieken in de stelling, waardoor eeuwig schaak zou ontstaan. Jorik zag geen manier om dit te voorkomen, en moest daarom berusten in remise. Een kleine tegenvaller, omdat Jorik deze partij eigenlijk had kunnen winnen. Desondanks natuurlijk wel een prima resultaat tegen een FM.

William speelde weer uitstekend

Even later moest Adrian helaas zijn koning omleggen. Hij had na een gambiet in de opening veel spel, en zelf zegt hij dat hij zelfs gewonnen heeft gestaan. Helaas wist zijn tegenstander het hoofd koel te houden in deze complicaties, en het punt te pakken.
Marijn had aan het eerste bord naar eigen zeggen zijn stukken niet lekker neergezet. Hij kreeg het daarom ook zwaar, en omdat zijn tegenstander dit erg sterk speelde kon Marijn dit niet meer herstellen. De matchpunten waren helaas  al voor de tegenstander, maar dat betekende absoluut niet dat William niet bleef vechten. Hij had een spannende Siciliaanse partij met offers over en weer. Uiteindelijk leek William de partij te gaan winnen toen hij in het eindspel een paard extra had. Dit was echter zeer lastig te winnen in tijdnood. Uiteindelijk moest William door een dolle dame van zijn tegenstander berusten in een patstelling, waardoor ook deze partij remise werd.

Helaas een onnodige nederlaag tegen een concurrent, maar met 6 matchpunten is er nog van alles mogelijk. Op naar de volgende speelronde!

Dit bericht is geplaatst in A-team. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord