Johan Gijsen velt routinier

Johan zette Bert mat

SLIEDRECHT – In de 10e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Johan Gijsen een belangrijk punt gescoord. Routinier Bert Dobber greep even mis en dit werd meteen afgestraft door Gijsen. Dobber stribbelde nog lange tijd tegen, maar Gijsen wist zijn voordeel alsnog om te zetten in winst.

Koplopers William Gijsen en Niels Mijnster speelden een bekerwedstrijd en dit was dus de kans voor Dana Verheij en Peter van den Bergh om dichterbij te komen. De onderlinge strijd was kort, maar hevig en Van den Bergh kwam als winnaar uit de bus en stijgt nu naar de tweede plaats.

Teunis den Rooijen sluipt langzaam naar de top 3 na een slopende partij tegen een sterk spelende Jurgen de Haan, terwijl Wout Boer door regelmatige winst op Jaap Euser de top 10 binnenkomt.

Wim Hokken begint op gang te komen en wist Arco van Houwelingen op de ouderwetse Hokken-manier te verslaan. Ook Jerry van Rekom had de smaak te pakken en rolde Henk Prins in aanvallende stijl op.

Luana won netjes

Leo Koppelaar vocht lang tegen de aanval van Luana Mensing, maar kon in het eindspel de vrijpionnen niet meer tegenhouden. Sami Al-yassin had in Johan van de Griend een zware tegenstander en moest uiteindelijk de koning omleggen.

Peter Vis moest goed opletten tegen Ferhat Erdogan, maar wist met sterk spel het punt binnen te halen. Mike Boom speelde iets te snel tegen Tim de Waard en zag de winst aan zijn neus voorbij gaan.

Khaled Klib wist opnieuw te winnen en deze ronde was Henri Hartog zijn slachtoffer. Marathonloper André van Dieën zette er goed de pas in en speelde Roland Kop snel van het bord.

A.s. donderdag wordt de 11e ronde gespeeld en speelt het 1e RSB team de thuiswedstrijd tegen WSV uit Waddinxveen. A.s. zaterdag wordt de 3e KNSB ronde thuis in de Havik gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord