Vernieuwd A team actief in de Meesterklasse A

Het nieuwe A-team

SLIEDRECHT –  De afgelopen jaren waren we als Sliedrecht behoorlijk succesvol in de Meesterklasse A.  Met Marijn den Hartog, Adrian Mensing, Jorik Klein en William Gijsen werden grote successen behaald. Nu deze 4 succesvolle schakers zijn ingehaald door de tijd, stond Schaakvereniging Sliedrecht voor de opgave om een nieuw team af te vaardigen.  Gelukkig is er in de regio veel talent en is er ook een nieuw team opgestaan.

Met Dana Verheij en Luana Mensing zelfs 2 meisjes die voorlopig nog lang mee kunnen draaien in het team als basis.  Tel daarbij op Robin Tenhunen, die zich al regelmatig in het Sliedrechtse heeft laten zien en niet te vergeten Louis Liu en Joshua Koers.  Inmiddels ook allebei al spelend bij de Sliedrechtse senioren en in staat om menig lid pootje te lichten.

Kopvrouw Dana

Uiteraard een jong team, waar we dit jaar vooral van willen genieten en ze gaan zeker hard groeien.  Mooi dat dit jonge team de strijd gaat aanbinden met gerenommeerde tegenstanders.

Door COVID-19 is de Meesterklasse dit jaar anders dan anders. Niet centraal in het land samen met de andere leeftijdsgroepen, maar er is in dit (hopelijk enige) tussenjaar gekozen voor lokale vierkampen.  Hierdoor is er een ander speeltempo, een zaterdag minder en een ronde meer per dag.  Maar ook 3 tegenstanders waarvan je al weet dat je tegen die gaat spelen.  In de eerste ronde is dat regionaal opgezet, in de komende ronden landelijk.  Sliedrecht is op de eerste en tweede speeldag gastheer, dus er komen steeds 3 teams naar Sliedrecht toe.

Nieuwkomer Louis Lui

Het is wel kaal, alleen spelers, geen toeschouwers en alles op anderhalve meter afstand.  Maar goed, alles om COVID-19 te bestrijden tenslotte. Een volle dag schaken in de Havik, waar ook nog eens de bar dicht moest tijdens de speeldag.  Het was voor iedereen even wennen.

Dat wennen wat het voor het nieuwe Sliedrechtse team ook.  Niet alleen helemaal vernieuwd, maar ook het spelen op dit niveau.  Naast Sliedrecht speelden ook Spijkenisse, RSR Ivoren Toren en Klim Op mee deze eerste speeldag.

De eerste ronde ging verloren tegen de Klim Op.  Dana stond goed op bord 1, maar greep in het eindspel mis. Luana kreeg het moeilijk, kwam in tijdnood, maar haalde keurig remise binnen. Robin luisterde zijn debuut in het team ook op met een remise, terwijl Louis in het eindspel ten onder ging.  Een 3-1 nederlaag dus.

Luana in plaats van Adrian

In de tweede ronde ging het een stuk beter.  Dana boekte een mooie overwinning op Thijs van Dam, terwijl Robin en Joshua ook snel een overwinning boekten.  Luana kon helaas in tijdnood niet de goede voortzetting vinden en moest de koning omleggen.  Een mooie 3-1 overwinning dus.

Alles stond nog dicht bij elkaar bij het ingaan van de laatste ronde.  Het werd spannend tot de laatste partij, maar helaas lukte het Sliedrecht niet om nog meer punten aan het totaal toe te voegen. Dana speelde tegen Job Verheul verdienstelijk, maar kwam niet verder dan remise.  Joshua Koers werd langzamerhand steeds verder onder druk gezet en kon zijn stelling niet houden, terwijl Luana goed speelde, maar de tijd opnieuw een factor was.  De hoop voor een punt was nog Louis.  Een vreselijk spannende partij, waarbij er aan beide kanten werd gepromoveerd en per zet een andere kleur leek te winnen.  Uiteindelijk was remise een logisch einde, maar wel jammer voor het team.

Ook Joshua debuteerde

Onder de blik van dag analist William Gijsen was de afdronk dat er potentie in het team zit en dat de volgende tegenstanders zullen moeten oppassen.  Begin november is er (opnieuw in Sliedrecht) een nieuwe speelronde.  Dan mag de leeuw (of de havik) weer gaan brullen.

Dit bericht is geplaatst in A-team. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord