Sinterklaasletters vliegen over het bord bij de schaakjeugd

Volle Sinterklaasbak in De Havik

SLIEDRECHT – Ondanks de Covid-perikelen, is het traditionele Sinterklaasschaak bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht toch door gegaan. De Sint kon helaas door de maatregelen helaas niet komen maar toch ging een uitgelaten groep jeugdschakers met goede moed achter de borden zitten.

Ronde één: Weggeefschaak, het is tenslotte traditie om cadeaus te geven in deze tijd, dus geeft zo snel mogelijk je stukken weg aan de tegenstander om te winnen. Het concept ging bij sommigen tegen het gevoel in, maar ja, je wilt wel winnen.

Lieke gaat steeds beter schaken

Ronde twee: Sint is met zijn paart op pad om langs de huizen te gaan, dus je raadt het al, we spelen zonder lopers(bisschop) en paarden. Nu beginnen al potentiële winnaars op te duiken. Vincent Langstraat, Jurrian Verweij, Julian van Dieën, Jaimy Bakker en zelfs Angel Theivendram hebben goede kans op de overwinning.

Ronde drie: Fuzzy Chess, één voor één en om de beurt de stukken achter de pionnen op het bord zetten (maar niet op de geijkte plaats) bleek voor een aantal spelers erg fuzzy. Jelle Peursem vs Chistie de Rover en Isaac Theivendram vs Lieke de Rover hielden het maar op remise. De koplopers zijn nu Vincent en Jaimy.

Jurrian is een groot talent

Ronde vier: Spiegelschaak, je zit achter wit, maar je speelt met zwart en vice versa. Algehele hilariteit, toen ook nog bleek dat je je eigen tegenstander uit mocht kiezen. Maar het hielp Vincent helaas niets, die zag de winst door de vingers glippen. Diegene die dit jaar de winst en de eeuwige roem pakte was Jaimy Bakker.

Voor de winnaar een extra (mooie) chocolade letter!

Maar Sinterklaasschaak zou Sinterklaasschaak niet zijn als niet iedereen met wat lekkers mee naar huis ging.

Een zeer geslaagde avond! Onderstaand de eindstand:

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord