Sven Langstraat aan kop na eerste avond RatingRace

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag is de Sliedrechtse jeugd gestart met een nieuw online toernooi. De organisatie heeft wederom een nieuw concept bedacht: de RatingRace. Samengevat vormt de startrating een correctiefactor op de eindscore. De puntentelling wordt als volgt bepaald: de eindscore vermenigvuldigd met 1000, gedeeld door de Lichess-rating, afgerond op halve punten. Op deze wijze wordt niet degene die het meeste scoort kampioen, maar diegene die het best presteert op basis van zijn speelsterkte.

De top 3 krijgt wel elke speelavond een prestatiebonus: 3 punten (plek 1), 2 (plek 2) of 1 (plek 3). Sven Langstraat heeft de hoogste startrating, maar wist donderdag tevens al de 7 partijen te winnen. Deze prestatie maakt hem tot koploper met 7 punten (7 x1000/1667 plus 3 bonuspunten).

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord