Sliedrechtse schakers weer echt achter het bord

Voorzitter Marcel Klein kon eindelijk zijn Nieuwjaarspeech houden…

SLIEDRECHT – Na ruim 2 maanden stil te hebben gelegen door de coronamaatregelen is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht weer herstart. Nog niet helemaal zoals de spelers gewend zijn, maar er kan in ieder geval weer live worden gespeeld. En met maar liefst 15 partijen was de Havik weer goed gevuld. Voorzitter Marcel Klein opende het “nieuwe” jaar met het hoopgevende nieuws dat in 2022 volop geschaakt gaat worden, maar dat ook enkele festiviteiten, zoals het 85-jarig jubileum ingehaald gaan worden.

In de 13e ronde van de interne competitie maakte koploper Peter van den Bergh geen fouten en wist hij oud-kampioen Hans Klein in een interessante partij te verslaan. Doordat naaste achtervolger William Gijsen niet speelde kon Van den Bergh zijn voorsprong iets uitbouwen.

Arjan van der Leij verloor verrassend van Wim Pool en moest zijn derde plaats in de rangschikking afstaan aan Tim Schakel die een zware dobber had aan Sami Al-yasin. De partij ging lang gelijk en alles leek op remise uit te lopen. Nadat Al-yassin in het eindspel zijn toren verkeerd plaatste kon Schakel alsnog naar de winst spelen.

Dana gaf Vd Griend schaakles

Johan van de Griend moest er tegen Dana Verheij vol tegenaan en werd langzaam maar zeker van het bord gespeeld. Alweer een mooie overwinning van het jeugdtalent. Ook Maarten Hartkoren speelde een sterke partij en wist routinier Jeroen Brandsma keurig op remise te houden.

Mike Boom hield het lang vol tegen Rien Lodder, maar kon in het eindspel zijn goede stelling niet vasthouden en zag het punt naar Lodder gaan. Bert Dobber wist de Hollandse verdediging van Ferhat Erdogan te omzeilen en kon uiteindelijk met de volle winst naar huis.

Khaled Klib speelde zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen en wist wedstrijdleider Mark van Hulst in het eindspel te verschalken. Cees Moes wist snel te winnen van Ricardo Veen en pakte zo zijn 3e overwinning van dit seizoen.

A.s. donderdag wordt de 14e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord