Tweede team: gestreden en ten onder…

Toen het nog 0-0 was…

SLIEDRECHT – Het was alles of niets voor het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht tegen het eerste team van het ooit zo vermaarde De Pion uit Roosendaal. Er werd gestreden, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om degradatie te voorkomen; 3-5. De teamleiders Joost Stoker en Jerry van Rekom zijn dan ook direct ontslagen. In de voetballerij doe je dat al voor de laatste wedstrijd, nu gebeurde het dus direct na de degradatie uit de derde klasse van de KNSB-competitie.

Tegen De Pion ging het al snel mis, doordat Hans Klein zijn goede vorm thuis had gelaten en al snel de nul kon noteren. Tegen een mislukte opening was zelfs geen chocomelk bestand… En als je dat zo van dichtbij aanschouwt, zoals Teunis den Rooijen deed, vergeet je dat je tegenstander een mooie combinatie kan uitvoeren en je tegen beter weten in vecht voor een goed resultaat.

Drie nullen op een rijtje…

Baggeraar Kees Wessels koos de aanval, maar dat deed zijn tegenstander ook. En laat die nu net even eerder zijn. Snel vergeten en voor straf thuis de ramen zemen…

Topscorer Meinte Smink deed echter wat terug. In aanvallende stijl bewees Meinte waarom hij de meeste punten heeft gescoord. Er was nog hoop…

Zeker toen Willem Kuiper beter had gerekend had dan zijn tegenstander en na heel veel zetten de winst wist binnen te halen. Zelfs engine Stockfish was onder de indruk van de techniek van Kuiper!

De staartborden goed voor 1,5 punt

Staartbord Johan van der Griend leek op een regelmatige winst af te stevenen, maar in het ingewikkelde eindspel koos hij toch voor het verdiende halfje. Zijn debuutseizoen bij Sliedrecht smaakt naar meer.

Kopman Joost Stoker speelde een ingewikkelde partij en leek aanvankelijk beter te staan, maar zijn voordeel verzandde uiteindelijk en onder toezicht van vader Cor moest de koning omgelegd worden.

De inmiddels ontslagen teamleider Jerry van Rekom speelde een slome partij, waarbij het evenwicht niet werd verbroken. Slappe hap en dus remise.

Zo eindigde het seizoen in mineur met een onnodige degradatie. Heracles is er niets bij…

Op naar het volgende seizoen met de nodige versterkingen…

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord