Sliedrechtse schaakjeugd boekt mooie overwinningen

Acht winnaars met de buit

PAPENDRECHT – Vrijdag 9 juni werd de laatste speelavond van de Pentachess-competitie afgerond. In deze competitie schaken viertallen, die zijn samengesteld uit de jeugd van de vijf betrokken verenigingen van Pentachess, tegen elkaar. Een mooie manier om ervaring op te doen in het spelen van een competitie. Schaakvereniging Pascal was de gastheer van de avond. Mede dankzij een gekoelde zaal en het strak organiseren van de competitie werd het een mooie schaakavond voor de jeugd.

Team 2 in actie

Zeker voor de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Met overmacht wonnen de beide viertallen hun groep. In de tweede groep speelden Sven, Roël, Julian en Yaroni. Aan het begin verliep de avond vlekkeloos, maar de bij de voorlaatste ronde werd het spannend. Kopman Sven maakte een fout die niet meer rechtgetrokken kon worden. De rest van het team liet zich gelukkig niet van de wijs brengen, waardoor de eindoverwinning voor het begin van de laatste ronde al binnen was.

Ook in de eerste groep had de jeugd van Sliedrecht de winst al binnen in de voorlaatste ronde. Micha, Theo, Jaimy en Jabber kenden allemaal een topavond en haalden de punten binnen alsof het niets was. Dit ging echter niet altijd zonder slag of stoot. Kersverse jeugdkampioen Theo bezorgde de begeleiding in de eerste ronde al een hartverzakking door mat in 2 te laten hangen. Zijn tegenstander zag het gelukkig niet en uiteindelijk won Theo ook nog.

De ronde tegen Giessen en Linge blijft, zeker gezien de afgelopen wedstrijden, een spannende. Ook deze keer werd het een waar spektakel, maar Sliedrecht wist het hoofd koel te houden. Door ook de laatste ronde te winnen, eindigde het eerste team van Sliedrecht met het maximaal te behalen aantal matchpunten dik bovenaan, net als het tweede team.

Team 1 in overleg

Al met al kunnen de acht spelers terugkijken op een mooie avond. Dit keer werd deze afgesloten met een prijsuitreiking en zo konden de overwinnaars weer met een mooie bak eremetaal op huis aan. Volgend seizoen weer?

De uitslagen zijn te vinden op de site van Pentachess. Zie: https://www.pentachess.nl/uncategorized/uitslagen-viertallentoernooi-papendrecht/

Dit bericht is geplaatst in Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie