Theo Theunisse nieuwe jeugdkampioen

Theo Theunisse

SLIEDRECHT – Hij moest zijn titel afgelopen najaar overdragen aan zijn grote concurrent Micha de Jong, maar de herovering is een feit: Theo Theunisse mag de komende tijd weer door het leven gaan als ‘Jeugdkampioen Schaakvereniging Sliedrecht’. Een mooie prestatie van het talent uit Hardinxveld-Giessendam, die klaar lijkt voor de grote stap naar de senioren.

Eindstanden Voorjaarscompetitie

Verder laat de eindstand een unicum zien: Groep 2 werd gewonnen door de broer van Theo, Julian Theunisse. Nog niet eerder in de geschiedenis van Schaakvereniging Sliedrecht wisten twee junioren uit eenzelfde gezin de titels veilig te stellen. Julian greep met deze mooie prestatie tevens het recht op promotie naar Groep 1.

Micha de Jong moest dit keer genoegen nemen met een tweede plaats in Groep 1, zijn vormdipje aan de start bleek diep genoeg om Theo onbereikbaar te maken. Jaimy Bakker -eveneens een oud-kampioen- eindige sterk op plek 3, Sven Langstraat herpakte zich na een moeizaam najaar en greep de 4e plaats. De eigenaar van de laatste beker voor Groep 1 is nog niet bekend: Karel Peursem en Joas Berkouwer eindigden exact gelijk, zij spelen op 22 juni een beslissingsmatch, voorafgaand aan de prijsuitreiking.

In Groep 2 is nieuweling Christian Bakker de verassing van het seizoen, hij stelde een zilveren plak veilig. Praatpaal Rik Slagboom gaat steeds rustiger (en daardoor beter) spelen en schaakte zich naar een mooie 3e plek. Jelle Peursem stond een tijdje bovenaan, maar pakte het tweede deel van de competitie te weinig winstpartijen om in de geschiedenisboeken te belanden. Yaroni Theesing maakt de beker-top 5 compleet: eindelijk weer eens een meisje die een mooie beker pakt!

Komende donderdag speelt de jeugd de allerlaatste ronden van de Snelschaakcomptetitie. Micha de Jong gaat vooralsnog aan kop, Jaimy Bakker gaat komende donderdag zijn hersenpan uitputten om Micha in te halen. Verder lijkt bijna iedereen nog kans te hebben op een mooie eindnotering: alle scores liggen heel dicht bij elkaar, de top 10 pakt een snelschaakbeker. Tot donderdag!

Alle kanshebbers op een snelschaakbeker op een rijtje

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie