Micha de Jong snelschaakkampioen bij de jeugd

Micha, snelschaakkoning

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag werd de laatste snelschaakavond van de Voorjaarscompetitie gespeeld en het bleek in allerlei opzichten een heet avondje te worden. Jeugdleider Joost Stoker had vooraf immers aangegeven dat er voor Jaimy Bakker nog alles aan gelegen was om nog een poging te doen voor de nummer 1 notering, te meer daar koploper Micha de Jong niet aanwezig was.

Rik verscholen achter de PentaChess trofeeën

Jaimy was de enige die Micha nog van het kampioenschap zou kunnen afhouden, omdat de eindstand zou worden bepaald met percentages van gescoorde punten ten opzichte van de totaal gespeelde partijen.

Wedstrijdleider Rik Versteeg, die verscholen achter de muur van PentaChess bekers de ronden perfect indeelde, had alles onder controle.
Ondanks het feit dat er avondvierdaagse was kon er door de 26 deelnemers een leuke avond van worden gemaakt met steeds 13 partijen per ronde.

Jaimy Bakker had zich professioneel naar deze avond toegewerkt, geen gekke dingen gedaan, en kwam blakend van zelfvertrouwen aan de start.

Jaimy links regen Roël

In ronde 1 speelde hij met zwart tegen Roël Koopman en liet merken dat hij alles op alles ging zetten en won overtuigend. In ronde 2 had Jaimy weer zwart en nu tegen Joas Berkhouwer, ook nu pakte Jaimy weer de volle winst en het zelfvertouwen groeide met de zet.
Ronde 3: Jaimy maar weer eens achter de witte stukken, nu tegen Justin Sloots die probleemloos werd weggezet, zou het dan toch nog kunnen.

In de slotronde van de avond, ronde 4, had Jaimy wederom zwart en wel tegen Bram Theunisse. Waarschijnlijk speelde het zelfvertrouwen, dat grootse vormen had aangenomen, Jaimy nu parten. Aan het eind van de partij moest hij toezien dat hij met remise genoegen moest nemen en realiseerde zich dat het kampioenschap definitief voor Micha de Jong was.

Dat het juist Bram Theunisse was die het enige halfje tegen Jaimy had behaald was ook niet verwonderlijk, want zowel Jaimy als Bram kwamen als enigen tot 3,5 uit 4.

Jayden had een nieuwe theorie hoe in de hitte een partij te kunnen winnen, helaas

Jayden Verloop dacht zijn prestaties onder deze zomerse temperaturen te kunnen verbeteren door de hitte te bestrijden met een dubbele ijslollie, daarbij vergetend dat hij zijn aandacht moest verdelen tussen het gebeuren op het schaakbord en het nuttigen van zijn lollie.

Nieuweling Lucas Opdam rechts deed het voortreffelijk met 2 uit 4

Opmerkelijk was het snelschaakdebuut van Lucas Opdam, vorige week was hij voor het eerst bij de reguliere competitie, maar deed het met snelschaken heel goed met 2 uit 4.

Daar kunnen wij nog wel wat van verwachten in de toekomst.

Eveneens vermeldenswaardig is dat Justin Sloots als enige alle 37 partijen in deze snelschaakcompetitie heeft gespeeld. De volledige eindstand is hier te raadplegen.

Ten slotte is er dan nog de top-10 (allen prijswinnaars):

  1. Micha de Jong 15,5 uit 19
  2. Jaimy Bakker 25,5 uit 32
  3. Theo Theunisse 14 uit 19
  4. Karel Peursem 19,5 uit 28
  5. Jabber al-Yassin 16 uit 25
  6. Roël Koopman 16 uit 28
  7. Bram Theunisse 18 uit 33
  8. Vincent Langstraat 19,5 uit 36
  9. Justin Sloots 20 uit 37
  10. Jelle Peursem 15 uit 28

In de komende competitie, die in september zal starten, zal de eindstand er weer anders uitzien, ook al omdat er verschillende jeugdleden zullen doorstromen naar de senioren. Aanstaande donderdag, 22 juni 2023, is de prijsuitreiking van de Voorjaarscompetities, kom allen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie