Vakantietoernooi 2023 van start

Jorik Klein (links) na eerste avond op 100%

SLIEDRECHT – Het was alweer wat jaren geleden. In 2019 vond de 4e editie van het vakantietoernooi plaats en niets leek een eerste lustrum in 2020 in de weg te staan.  Behalve een virusje dus. En dat heeft enkele jaren de planning binnen de vereniging (zelfs in de zomer) aardig overhoop gegooid.  Er zijn heel wat toernooien na COVID-19 niet meer opgestart (kijk maar bijvoorbeeld naar Fourmies), maar het vakantietoernooi is er weer! Editie 5, een echt lustrum.

In 2016 begonnen, toen de vereniging voor het eerst in de zomer ging doorschaken.  Daarvoor hadden we altijd een zomerstop, maar dat is eigenlijk al niet meer voor te stellen. En ook dit jaar hebben we weer veel deelnemers.  Het concept blijft werken en daar zijn we blij mee.

Volle bak in de Havik, 56 deelnemers op de eerste avond

Wat ons wel opviel toen we het toernooi weer gingen opstarten is het feit dat er in het deelnemersveld wel wat is veranderd.  Diverse mailadressen moesten we van onze groslijst halen omdat ze ons in de afgelopen jaren ontvallen zijn. Waaronder onze eigen ambassadeur van het toernooi Kees Wessels.  We maakten er weleens een grapje over.  Dat de enige reden dat we een vakantietoernooi gingen organiseren voor Kees was, zodat hij ook in de zomer kon doorschaken. We missen hem juist ook in dit toernooi.  Maar hij is niet de enige die wij missen en helaas hebben we meer mailadressen moeten afstrepen.

Christiaan Blom en Koos van den Berg, 2 talenten die het schaken weer eens oppakken

Maar gelukkig is er ook nieuwe aanwas.  Jeugd vanuit Sliedrecht, en zelfs iets oudere jeugd die zich nu naast Marcel en Martijn in het organisatiecomité melden: Welkom Tim en Maarten.

Wat gebleven is, is de schaakarena, de topborden die in het midden staan en waar je natuurlijk echt wil schaken, want dan doe je mee om de prijzen. Wat ook gebleven is:  de overheerlijke hapjes, de ongedwongen sfeer en de almaar groeiende bierkaart. En uiteraard de gezelligheid, want ook dat is, zeker in de zomer, erg belangrijk.

Het bier van de week. De voorraad was zo op!

Die bierkaart, daar doen we ook nog iets bijzonders mee dit jaar.  Dit jaar zijn er 5 speelavonden en elke week wordt er een nieuw speciaalbier geïntroduceerd.  De inkoopafdeling heeft dit mooi voor elkaar. Het bier van de eerste speelronde is “Hop a Billy” een fris en fruitig saisonsbier van brouwerij “T Hofbrouwerijke”, een kleine brouwer die met de hele familie flink aan de weg aan het timmeren is.

Uiteraard werd ook weer voor de inwendige mens gezorgd

Maar genoeg over de randzaken. Onze eigen aspirant journalist Maarten vertelt: Dan nu over op de orde van de schaakavond, waar de sfeer er goed in zat door de hoge opkomst en goede voeding en laving. In groep 3 waren oud-jeugdleden Koos van den Berg en Joran van Eyl verrassend goed op dreef: 3/3 voor Koos en 2/3 voor Joram. Wat leuk om te zien dat deze jongens na jarenlang niet geschaakt te hebben het spelletje nog aardig onder de knie hebben! Marcel wist jeugdtalent Jabber Al-Yassin knap te bedwingen.

In groep 2 wist Yaro van Beest zijn goede vorm van de laatste tijd ook in dit toernooi door 2,5/3 te scoren, helaas voor hem wist de sterk spelende Stefan De Waal Van ‘Beast’ te temmen door hem knap op remise te houden. Voorlopig staan ook Martijn Stoker en Maarten Hartkoren op 100%. Zij zitten beiden in het organisatiecomité. De eerste geluiden over matchfixing hoorden we alweer aan de bar. We volgen het op de voet. Ook in de kopgroep was er een flink spektakel. Jorik Klein wist niet alleen zijn opa Hans te verslaan, maar versloeg zo waar clubkampioen William Gijsen en eindigde op 3/3. 

Jerry van Rekom pakte weer wat remises (en bier)

De Hop a Billy is door het publiek goed ontvangen, maar leidde ook tot een aantal verbaasde gezichten van mensen die het op een normale manier inschonken maar toch pardoes een glas vol schuim hadden. 

Een uitstekende start van het vakantietoernooi, de volgende ronde is 3 augustus.

Alle standen van de eerste ronde: klik hier

Alle statistieken: klik hier

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie