Jeugd bekend met gezegde “En de te kloppen man is …”

Rik geeft schaakles

SLIEDRECHT – Op de eerste avond van de reguliere Najaarscompetitie stonden er steeds 13 matches op het programma, 6 matches in groep 1 en 7 matches in groep 2. Daarmee was gebouw De Havik dan ook goed gevuld. Ingedeeld werden twee ronden voor groep 1 en drie voor de tweede groep. Ook werd er schaakles gegeven door Rik Versteeg, voor de jeugd uit groep 2 die daar behoefte aan had.

Als verslaggever voor deze ronde vraag je jezelf dan ook af -omdat het de start is van een geheel nieuwe competitie- of de jeugd bekend is met het gezegde “De te kloppen man is ….”. Daarop volgt natuurlijk gelijk de naam van de kampioen van afgelopen competitie, te weten Theo Theunisse. Of die van de snelschaakkampioen: Micha de Jong.

Nou en of dat gezegde bekend was. En niet alleen dat gezegde, want zoals bleek waren de messen geslepen; om nog maar eens een gezegde aan te halen.
Van de genoemde kampioenen kwam alleen Theo er zonder kleerscheuren vanaf.

Theo Theunisse
Nr 1 bij bord Theo … een voorteken?

In ronde 1 van de hoofdgroep mocht Bart van der Beek het met de zwarte stukken opnemen tegen Micha en zonder enige vorm van mededogen werd een verbouwereerde Micha door Bart, die zich sterk heeft verbeterd ten opzichte van afgelopen seizoen, van het bord gespeeld. Daarmee was de toon gezet.

Het werd allemaal nog erger in ronde 2 toen Vincent Langstaat het met wit opnam tegen Micha de Jong en nu was ook Vincent te sterk voor Micha, die daarmee zijn tweede nul van de avond moest incasseren.
In groep 1, die bestaat uit 17 deelnemers, staat Micha maar liefst laatste. In de loop van deze competitie zal hij zich ongetwijfeld terugvechten tot mogelijk een podiumplaats, maar veel van dit soort uitslagen kan hij zich niet meer permitteren.

In groep 1 zijn de volgende spelers nog zonder puntverlies met een score van 2 uit 2: (1) Regerend kampioen Theo Theunisse, (2) Joas Berkhouwer, (3) Jaimy Bakker en (4) Vincent Langstraat.

Christian Verhoeff koploper groep 2

Dan groep 2 die voorlopig ook uit 17 deelnemers bestaat zijn er na drie ronden nog slechts twee spelers over zonder puntverlies.
Met de uitmuntende score van 3 uit 3 hebben (1) Christian Verhoeff en (2) Rik Slagboom de leiding van deze groep genomen.

Met 2 uit 3 volgen verdienstelijk (3) Ezra Nagtegaal, (4) Jake Batenburg, (5) Wietze Verweij en (6) Gerdinand van Dam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie