Interne ronde 3: Peter van den Bergh op stoom!

Peter van den Bergh op stoom met 3 overwinningen

We zijn alweer even op stap in het seizoen.  De eerste 3 ronden zitten er inmiddels op en de eerste rapid avond staat volgende week gepland en ook de Schaak Off avond op 29 september komt dichterbij.  Die avond is van harte aanbevolen voor leden en niet-leden.  Meer informatie elders op de website.  Tegelijk was dit een avond waarop de kater van de zaterdag ervoor toch weggespeeld moest worden.  Zowel Sliedrecht 1 als Sliedrecht 2 kwamen met een kater (Sommige letterlijk, sommige figuurlijk) terug in Sliedrecht. Er gebeurt dus weer veel in en rondom de Havik en dat is toch mooi om te zien.

Arjan van der Leij in de achtervolging

In de derde ronde van de Interne Competitie werd er gespeeld op 19 borden.  Zoals we vorige week al zagen, spelen de toppers gelijk al tegen elkaar.  Peter van den Bergh schiet dit seizoen goed uit de startblokken.  Was het vorige week William Gijsen die met een 0 naar huis kon, in deze ronde moest Wim Pool de reis naar Brabant met een verliespartij aanvangen. Een uitstekende start dus van Peter in dit seizoen.  Arjan van der Leij won van Johan van der Griend en blijft zo ook ongeslagen.  Arjan lijkt elk jaar op jacht naar een titel, maar moet het voorlopig doen met een rapidtitel.  Gaat daar dit seizoen verandering in komen?

Wim Hokken en Wout Boer hielden het op remise, terwijl ook Teunis van Rooijen nog ongeslagen blijft.  Peter Vis werd aan de zegekar gebonden, terwijl William zich niet liet verrassen door Dana Verheij.  Ook Jorik Klein wist te winnen, terwijl Hans Klein en Jurgen de Haan het uiteindelijk op remise hielden.

Maar ook in Groep 2 en 3 was er veel te genieten.  Zo boekte Cees Moes een nuttige zege op Mike van Wijk, en wist Paul Schakel van Ferhat te winnen.  Zo’n kleine geeft blijkbaar toch extra energie ondanks de korte nachten.  Maarten Hartkoren won van wedstrijdleider Rik Versteeg en dat is natuurlijk gevaarlijk, winnen van de wedstrijdleider.  Dat moet een keer fout gaan.

Het seizoen is nog jong en er zijn nog kansen genoeg voor iedereen om zich in de prijzen te schaken.  Maar eerst volgende week dus de eerste rapidavond. 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie