Schaakster Yacintha van Doorn slaat al snel toe

Yacintha heeft haar eerste scalp te pakken

SLIEDRECHT – Ze is nog maar net lid van Schaakvereniging Sliedrecht, maar in de vijfde ronde van de interne competitie bij de senioren sloeg ze al hard toe. Nieuwkomer Yacintha van Doorn leert snel, want nadat haar tegenstander – Ferhat Erdogan – zijn aanval zag stranden, sloeg ze met enkele ferme zetten hard toe. Zo won Van Doorn haar eerste partij en de ban lijkt gebroken. Haar toekomstige tegenstanders zijn dus al snel gewaarschuwd.

Johan denkt zich naar de winst

De winst van Van Doorn was niet de enige verrassing. Johan van de Griend wist in een boeiende partij de nummer drie van vorig seizoen – Wim Pool – hardhandig mat te zetten. Een mooie prestatie van de senior.

Ook de keurige remise van oud jeugdkampioen Micha de Jong tegen Yaro van Beest mag verrassend worden genoemd, maar de jeugdspeler zag zijn goede spel terecht met een halfje beloond worden.

Peter Vis leek ook te gaan stunten. Tegen Tim Schakel werd na een wisselvallige partij met kansen voor beide spelers een remise-eindspel bereikt. Daarin greep Vis echter mis en kon Schakel op zeer gelukkige wijze alsnog het volle punt binnen halen.

Bovenaan lijkt elke week de koploper beentje te worden gelicht. Ook dit keer was het weer raak. Koploper Arjan van der Leij kon het in het eindspel niet bolwerken tegen titelverdediger William Gijsen, die door zijn winstpartij de koploper op de hielen zit.

Wout Houdini stijgt met stip

Wout Boer is de verrassende nummer 3. Na een foutje in het middenspel leek tegenstander Henk Prins de beste kansen te hebben, maar Boer maakte zijn bijnaam van Houdini weer eens waar en wist in het eindspel alsnog toe te slaan, met een voorlopige derde plaats als beloning.

Op naar ronde 6. Zal de koploper aanstaande donderdag weer onderuit gaan? En slaan de dames weer toe?

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie