“Ouwe-mannenteam” laat tegenstander glippen

Topscorer Theo Dekker

SLIEDRECHT – Het tweede landelijk spelende team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft aan het vierpuntenduel tegen Krimpen ad IJssel 3 slechts één punt overgehouden. Met de 4-4 verdubbelde het team van teamleider Jerry van Rekom dan wel haar aantal wedstrijdpunten, maar het “ouwe mannenteam” blijft in degradatiegevaar. Het wordt dus tijd voor harde Amsterdamse maatregelen, want Ajax staat na een onvermijdbare trainerswissel inmiddels weer in het linkerrijtje. Kijken of dat ook in Sliedrecht gaat gebeuren…

De spannende schaakwedstrijd begon wat slapjes na een door bijna iedereen verwachte remise van kopman Jerry van Rekom. Slap was inderdaad de opening van de Sliedrechtse teamleider, die na een aardige schwindel met een halfje ontsnapte. Gelukkig liet Wim Hokken wel zien hoe het moet door na zijn gebruikelijk pionoffer zijn tegenstander van het bord te vegen.

De voorsprong werd verdubbeld nadat topscorer Theo Dekker liet zien waarom hij topscorer is. Met zijn accupunctuurnaalden nog in zijn oren bewees Dekker dat de betreffende behandeling ook goed voor zijn teamgenoten zou zijn.

De Krimpenaren deden wat terug aan het bord van Willem Kuiper, die zijn goede vorm van vorig seizoen daar heeft gelaten. Met gescoorde punten uit het verleden kun je echter geen nulletje wegwerken; 2,5-1,5.

Meinte Smink wist zijn goede vorm van vorig seizoen wel te behouden en wist na een zeer ingewikkelde partij een vol punt te scoren. Smink wist de aanvalsdrift van zijn tegenstander op precieze wijze te dwarsbomen en dus de voorsprong weer groter te maken; 3,5-1,5.

Invaller Bert Terlouw leek de gehele partij goed te staan, maar tegen de scherpe counter van zijn tegenstander was echter geen kruid gewassen; 3,5-2,5.

Wout knokte zich naar remise

Wout Boer speelde een moeilijke partij, waarin zijn tegenstander steeds het initiatief leek te hebben. Maar in het verre eindspel bewees Boer weer uit het goede hout te zijn gesneden en boekte hij een zwaar bevochten remise; 4-3.

Johan van de Griend moest dus de winst veilig gaan stellen. Dat leek heel lang de goede kant op te gaan, maar in het eindspel greep Van de Griend mis en moest hij na bijna 5 uur spelen zijn koning omleggen; 4-4.

Op naar de clash tegen De Giessen Linge 1 met de Sliedrechtse leden Tim Schakel en Mattias Stolk in de gelederen. Deze veldslag zal op zaterdag 16 december aanstaande in Sliedrecht plaatshebben.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie