Sliedrecht 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Het eerste team is een vaste kracht in de 3e klasse van de KNSB. De stand en speeldata kun je hier vinden. In het seizoen 2021-2022 speelt het Sliedrechtse vlaggenschip dus in klasse 3F. Dit seizoen is het team verder verjongd. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd is een feit en is conform het beleid van de vereniging. Teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom gaan voor een toppositie en dus ook voor enkele stunts.

 • 1e team gepromoveerd! (6/14/2022)

  SLIEDRECHT – Deze week ontvingen de trotse teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom het bericht dat Sliedrecht KNSB 1 is gepromoveerd naar de 2e klasse. 15 matchpunten uit 9 wedstrijden is normaal gesproken genoeg om kampioen te worden, maar het team liep het kampioenschap op bordpunten net mis. Wel is Sliedrecht de beste nummer twee uit de hele derde klasse en dat levert nu toch promotie op.

  Teamleider Jorik (m) met de twee topscorers Adrian (l) en William (r)
  Vlnr superinvaller Marijn den Hartog, topscorer Adrian Mensing, teamleider Jorik Klein en gedeeld topscorer William Gijsen

  In het seizoen 2022/2023 komt het vlaggenschip van de vereniging dus weer uit in de 2e klasse van de KNSB. Een historisch moment, want precies 10 jaar geleden speelde Sliedrecht ook in de 2e klasse. Toen werd maar één overwinning geboekt en was het team alweer gedegradeerd voordat men aan het niveau gewend was. De 8-0 oorwassing tegen AAS 1 was het dieptepunt van het seizoen.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 wint knap, maar ziet concurrent ook winnen (5/26/2022)
  De Sliedrechtse topdames

  SLIEDRECHT – Het eerste team heeft het seizoen afgesloten met een mooie 2e plek in klasse 3F. Lang werd er gestreden om het kampioenschap en met de behaalde 15 matchpunten was dat ook zeker niet onterecht geweest. Helaas was een knappe overwinning op het sterke Erasmus 1 niet voldoende, omdat ook concurrent CSV de wedstrijd wist te winnen.

  Arjan van der Leij doet verslag van deze laatste wedstrijd van het seizoen:

  De kans om alsnog kampioen te worden was klein, maar het laatste wat we wilden was de handdoek in de ring gooien om dan achteraf te constateren dat concurrent CSV 1 niet heeft weten te winnen van degradant DSC Delft 3.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 voert overtuigend de druk op (4/24/2022)
  Dana speelde een mooie partij

  VOORSCHOTEN – Het eerste team mag nog altijd dromen van het kampioenschap in klasse 3F. Een overtuigende overwinning tegen Voorschoten 2 in de voorlaatste ronde zorgde ervoor dat er nog altijd een theoretische kans is op de eerste plaats. Het team van teamleider Jorik Klein voerde haar taak in Voorschoten perfect uit door de druk volledig op koploper CSV te leggen. Jorik schrijft zelf:

   

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 geeft koppositie uit handen (4/3/2022)
  Niels Mijnster
  Niels Mijnster wist als enige te winnen

  Het eerste team heeft het niet meer in eigen handen in klasse 3F. Een keiharde nederlaag tegen CSV 1 zorgde ervoor dat het team weer met beide benen op de grond staat. CSV staat nu een handvol bordpunten voor op het eerste team, waardoor gehoopt moet worden op een misstap van de concurrent. Teamleider Jorik Klein schrijft hierover:

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 verslaat directe concurrent (3/13/2022)
  De mannen van het oude succesvolle ” A-team” scoorden 3 punten

  SLIEDRECHT – Het eerste team heeft de koppositie in klasse 3F stevig in handen door in een spannende en lange wedstrijd Souburg te verslaan.  Al weken werd er veel gesproken over deze belangrijke wedstrijd tussen de twee koplopers van klasse 3F. De tegenstander, Souburg 1, wint al jaren steevast van ons eerste team en men was er dan ook op gebrand om daar verandering in te brengen. Qua speelsterkte zijn de teams erg gewaagd aan elkaar en dat was op de borden ook terug te zien.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 wint spannend vierpuntenduel (2/6/2022)
  De trotse teamleiders Jorik (links) en Robert (op de achtergrond) in actie

  ROTTERDAM – Het eerste team heeft de koppositie in klasse 3F weten te behouden. In een ongekend spannende en lange wedstrijd tegen Charlois Europoort 2 wist het team van teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom na zes uur spelen beide matchpunten uit Rotterdam mee te nemen. Het team werd gesteund door supporter en waarnemend teamleider Martijn Stoker.

  Onderweg naar de speellocatie werd er gespeculeerd over de opstelling van Charlois Europoort. Op papier kunnen ze heel sterk voor de dag komen, maar het doet zich ook wel eens voor dat ze meer moeite hebben met het vinden van spelers. Dat laatste ondervonden Hans Klein en Jerry van Rekom in de wedstrijd Sliedrecht 2 – Charlois Europoort 3 die op dezelfde locatie plaatsvond. Voor de wedstrijd met Sliedrecht 1 had Charlois 2 echter flink uitgepakt met een gemiddelde teamrating van 2062. Een duidelijk teken dat dit een belangrijke wedstrijd was.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 pakt koppositie met monsterscore (11/28/2021)
  Arjan van der Leij stelde de overwinning veilig, maar was tegelijk de schlemiel van de dag!

  LEIDEN – Sliedrecht KNSB 1 heeft goede zaken gedaan in de jacht op het kampioenschap in klasse 3F. In het Denksportcentrum Leiden werd een ruime 7,5 – 0,5 overwinning geboekt tegen degradatiekandidaat LSG 4.

  Op papier had Sliedrecht op elk bord een ratingoverwicht. Maar dat de overwinning zo ruim uit zou vallen, durfden de succesvolle teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom niet te dromen.

  En passant werd met deze overwinning de koppositie in de poule overgenomen van Souburg 1, dat verrassend gelijkspeelde tegen RSR Ivoren Toren 1.

  (meer…)

Geef een antwoord