Sliedrecht 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Het eerste team is een vaste kracht in de 3e klasse van de KNSB. De stand en speeldata kun je hier vinden. Komend seizoen speelt het Sliedrechtse vlaggenschip dus opnieuw in klasse 3F. Dit seizoen zal het team opnieuw verjongd zijn. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd is een feit en is conform het beleid van de vereniging. Teamleider Joost Stoker gaat voor een subtoppositie en voor enkele stunts.

 • Eerste team boekt fijne zege (12/17/2017)

  Topscorer Tobias onderweg naar de winst

  DEN HAAG – Afgelopen zaterdag heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht wederom goede zaken gedaan. Tegen het op papier sterkere SHTV 1 boekte het team van teamleider Joost Stoker een goede 5-3 zege. Ondanks personele problemen was de teamgeest sterker dan ooit. Een probleemloze overwinning was het logische resultaat. (meer…)

 • Sliedrecht 1 laat eindelijk zijn tanden zien (11/26/2017)

  Peter van den Bergh pakte een fijn halfje

  SLIEDRECHT – Afgelopen zaterdag stond de 4e speelronde van de landelijke KNSB-competitie op het programma. De 8 beste spelers van Sliedrecht gingen de strijd aan  met DSC Delft 2, de koplopers van de 3e klasse F. Het werd een mooie strijd, die uiteindelijk na 5 uur mijmeren eindigde in een 4-4 gelijkspel. Deze uitslag voelde voor vele Sliedrechters echter als een overwinning.

  De arbiters van afgelopen zaterdag

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 wint matig duel (11/5/2017)

  ROTTERDAM – Met een minimale 3,5 – 4,5 overwinning heeft het eerste team weer 2 matchpunten veiliggesteld. Het was ronduit matig wat onze strijders afgelopen zaterdag in Rotterdam lieten zien tegen de reserves van RSR Ivoren Toren, maar het bleek uiteindelijk genoeg.

  De derde helft in Locus Publicus verliep wel soepel

  (meer…)

 • Eerste team ronde verder in KNSB-beker (10/27/2017)

  De kopmannen aan de start

  SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de eerste ronde van de landelijke bekercompetitie van de KNSB gewonnen van ASC. Het team uit Alphen aan de Rijn was op papier licht favoriet, maar de Sliedrechtse topspelers wisten toch met 2,5-1,5 te winnen. Door deze zege is het Sliedrechtse vlaggenschip, dat uitkomt in de derde klasse van de KNSB-competitie, een ronde verder en zal daarin een eersteklasse team treffen. (meer…)

 • Sliedrecht 1 grijpt mis (10/8/2017)

  Het totale KNSB-slagveld

  SLIEDRECHT – Het kan geen kwaad om een verslag van een schaakwedstrijd voor de verandering eens te starten met een filosofische overweging. Wat is het doel van schaken? Het meest logische antwoord op deze vraag luidt: winnen. Dit is uiteraard een correct antwoord. Winnen is iets wat een mens graag doet. Het geeft een tijdelijk gevoel van euforie, trots en misschien wel eens van onoverwinnelijkheid. Dat is plezierig, dat is aangenaam. Maar is dit werkelijk het doel van het mooie schaakspel? Is het hoofddoel dat diegene die op een willekeurige zaterdagmiddag tegenover jou zit – en vaak een onbekende is- overwonnen moet worden?

  (meer…)

Geef een reactie