Sliedrecht 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Het eerste team is een vaste kracht in de 3e klasse van de KNSB. De stand en speeldata kun je hier vinden. Komend seizoen speelt het Sliedrechtse vlaggenschip dus opnieuw in klasse 3F. Dit seizoen zal het team opnieuw verjongd zijn. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd is een feit en is conform het beleid van de vereniging. Teamleider Joost Stoker gaat voor een subtoppositie en voor enkele stunts.

 • Sliedrecht 1 wint matig duel (11/5/2017)

  ROTTERDAM – Met een minimale 3,5 – 4,5 overwinning heeft het eerste team weer 2 matchpunten veiliggesteld. Het was ronduit matig wat onze strijders afgelopen zaterdag in Rotterdam lieten zien tegen de reserves van RSR Ivoren Toren, maar het bleek uiteindelijk genoeg.

  De derde helft in Locus Publicus verliep wel soepel

  (meer…)

 • Eerste team ronde verder in KNSB-beker (10/27/2017)

  De kopmannen aan de start

  SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de eerste ronde van de landelijke bekercompetitie van de KNSB gewonnen van ASC. Het team uit Alphen aan de Rijn was op papier licht favoriet, maar de Sliedrechtse topspelers wisten toch met 2,5-1,5 te winnen. Door deze zege is het Sliedrechtse vlaggenschip, dat uitkomt in de derde klasse van de KNSB-competitie, een ronde verder en zal daarin een eersteklasse team treffen. (meer…)

 • Sliedrecht 1 grijpt mis (10/8/2017)

  Het totale KNSB-slagveld

  SLIEDRECHT – Het kan geen kwaad om een verslag van een schaakwedstrijd voor de verandering eens te starten met een filosofische overweging. Wat is het doel van schaken? Het meest logische antwoord op deze vraag luidt: winnen. Dit is uiteraard een correct antwoord. Winnen is iets wat een mens graag doet. Het geeft een tijdelijk gevoel van euforie, trots en misschien wel eens van onoverwinnelijkheid. Dat is plezierig, dat is aangenaam. Maar is dit werkelijk het doel van het mooie schaakspel? Is het hoofddoel dat diegene die op een willekeurige zaterdagmiddag tegenover jou zit – en vaak een onbekende is- overwonnen moet worden?

  (meer…)

 • Eerste team breekt de ban in Breda (9/17/2017)

  In het fraaie Vredenbergh, wachtende op het startschot

  BREDA – Na de afgelopen 5 seizoenen de eerste wedstrijd van het seizoen te hebben verloren, heeft het eerste team van Sliedrecht deze ban afgelopen zaterdag gebroken. Tegen het op papier gelijkwaardige De Baronie 1 werd in Breda een minimale, verdiende 4,5-3,5 zege geboekt. Of het verbreken van de ban nu direct toegeschreven kan worden aan de nieuwe teamleider Joost Stoker zal in de volgende wedstrijden moeten blijken. De start in de zeer sterke derde klasse F is echter overtuigend. (meer…)

 • Eerste team speelt tegenstander veilig (5/6/2017)
  20170506_120736

  De jonkies aan de staartborden

  ROOSENDAAL – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft tegenstander De Pion 2 een goede dienst bewezen. Voor de Sliedrechtse formatie was de laatste wedstrijd er één die alleen in het teken stond van de sportieve plicht vervullen. Dat leek aanvankelijk te gaan lukken, maar uiteindelijk lieten de Sliedrechters de tegenstander met 4,5-3,5 ontsnappen, waardoor de Roosendalers zich definitief veilig speelden.

  (meer…)

Geef een reactie