Sliedrecht 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Het eerste team is een vaste kracht in de 3e klasse van de KNSB. De stand en speeldata kun je hier vinden. In het seizoen 2018-2019 speelt het Sliedrechtse vlaggenschip dus opnieuw in klasse 3F. Dit seizoen zal het team verder verjongd zijn. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd is een feit en is conform het beleid van de vereniging. Teamleider Joost Stoker gaat voor een subtoppositie en voor enkele stunts.

 • Sliedrecht 1 nog steeds op kampioenskoers (3/17/2019)

  Robert en Jorik pakten goede remises, William piekte maximaal

  ROTTERDAM – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de zevende ronde van de landelijke competitie vrij eenvoudig gewonnen van Charlois Europoort 3. Teamleider Joost Stoker zag zijn manschappen zonder verliespartij met 5-3 winnen. Daarmee blijft het Sliedrechtse vlaggenschip op gelijke hoogte met grote concurrent HWP/Sas van Gent 2, de tegenstander in de volgende ronde. (meer…)

 • Sliedrecht 1 soepel naar winst (2/9/2019)

  Jorik speelde simpel remise

  SLIEDRECHT – Na de zure nederlaag van afgelopen december heeft het topteam van Sliedrecht zich afgelopen zaterdag herpakt. Met een rechtlijnige 5,5-2,5 werd Overschie 1 huiswaarts gestuurd. Met dit resultaat heeft Sliedrecht zich weer genesteld op een gedeelde eerste plaats in de KNSB-competitie; concurrent Sas van Gent 2 kwam deze competitieronde niet verder dan een gelijkspel.

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 stelt zichzelf teleur (12/15/2018)

  De kopmannen vochten maximaal

  SAS VAN GENT – Sliedrecht 1 heeft afgelopen zaterdag zijn huid goedkoop verkocht tegen concurrent Sas van Gent 3. In het verre zuiden werd het 4,5-3,5 voor de thuisploeg. De teleurstelling was voelbaar.

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 alleen aan kop (11/25/2018)

  Geen fraaie partijen, wel een fraaie binnenstad

  MIDDELBURG – Het was zeer middelmatig afgelopen zaterdagmiddag in Middelburg. Op veel borden waren paardenmiddelen noodzakelijk voor het gewenste eindresultaat. Vallende vlaggen, sinterklaasvarianten van het Siciliaans, dubieuze offers, niets was te gek. De 5-3 winst die uiteindelijk op het scorebord verscheen was een klein wonder. Als je kampioen wilt worden, moeten ook slechte wedstrijden gewonnen worden…

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 vloert sterk Bergen op Zoom (11/4/2018)

  Man of the match: Floris

  SLIEDRECHT – In de derde ronde van de landelijke competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht gewonnen van het op papier veel sterkere Bergen op Zoom 1. Teamleider Joost Stoker zag zijn team na een spannende wedstrijd nipt winnen met 4,5-3,5. Ondanks 2 invallers (of juist dankzij) bleken de slimste Sliedrechtse sporters over het meeste uithoudingsvermogen te beschikken, want na 5 uur spelen wist Floris Verweij het winnende punt te scoren. (meer…)

 • KNSB-bekerteam uitgeschakeld door Dordrecht (10/24/2018)

  3e-teamspeler Peter won als enige

  DORDRECHT – Op dinsdag 23 oktober j.l. moest ons KNSB-bekerteam aantreden in de streekderby tegen Dordrecht. Tot hun knieën ploegend door zand en modder wist het team toch nog ruim op tijd de Dordtse speelgelegenheid “De Crabbehoeve” te bereiken.
  Om 20:10 was de aftrap. Gelijk vlogen de stukken er al letterlijk snel af aan
  bord 4 bij Peter van den Bergh. Hij opende met het Koningsgambiet en tegenstander
  Jacques Hennekes pakte de handschoen op en hakte terug met Falkbeers tegengambiet.

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 remiseert in Oosterhout (10/7/2018)

  Na afloop van de wedstrijd werd er nog uitgebreid geanalyseerd in het aangename Oosterhoutse centrum

  OOSTERHOUT – In de tweede ronde van de KNSB-competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht gelijk gespeeld tegen D4. Teamleider Joost Stoker zag na 5 uur ploeteren een 4-4 eindstand op het bord verschijnen. Gezien het verloop van enkele partijen had dit net zo goed 6-2 of 2-6 kunnen zijn; het was een merkwaardig middagje in de Oosterhoutse stamkroeg ‘Oud Brabant’.

  (meer…)

Geef een reactie