Sliedrecht 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Het eerste team is een vaste kracht in de 3e klasse van de KNSB. De stand en speeldata kun je hier vinden. In het seizoen 2018-2019 speelt het Sliedrechtse vlaggenschip dus opnieuw in klasse 3F. Dit seizoen zal het team verder verjongd zijn. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd is een feit en is conform het beleid van de vereniging. Teamleider Joost Stoker gaat voor een subtoppositie en voor enkele stunts.

 • Sliedrecht 1 eindigt op plek 3 (5/11/2019)

  Recordmeister en topscorer

  GOES – Sliedrecht 1 heeft het seizoen afgesloten met een gedegen 4-4. In het verre Zeeland noteerden Teunis den Rooijen en Robert van Rekom remise. Wim Pool, Arjan van der Leij en Niels Mijnster scoorden een vol punt. Clubkampioen Niels pakte tevens een TPR-record: 2298, topscoorder van de Klasse 3F. Ook Wim (2126) en Floris Verweij (2112) scoorden sterk afgelopen seizoen.

 • Sliedrecht 1 incasseert (4/13/2019)

  SLIEDRECHT – Het is de Sliedrechtse hoofdmacht niet gelukt om directe concurrent Sas van Gent met een nederlaag naar huis te sturen.  In een afgeladen ‘De Havik’ werd afgezien: de 2,5-5,5 in het voordeel van de Zeeuwen-zonder-zakgeld was niet onverdiend. Het kampioenschap gaat hiermee naar de ratingfavoriet in Klasse 3F.

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 nog steeds op kampioenskoers (3/17/2019)

  Robert en Jorik pakten goede remises, William piekte maximaal

  ROTTERDAM – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de zevende ronde van de landelijke competitie vrij eenvoudig gewonnen van Charlois Europoort 3. Teamleider Joost Stoker zag zijn manschappen zonder verliespartij met 5-3 winnen. Daarmee blijft het Sliedrechtse vlaggenschip op gelijke hoogte met grote concurrent HWP/Sas van Gent 2, de tegenstander in de volgende ronde. (meer…)

 • Sliedrecht 1 soepel naar winst (2/9/2019)

  Jorik speelde simpel remise

  SLIEDRECHT – Na de zure nederlaag van afgelopen december heeft het topteam van Sliedrecht zich afgelopen zaterdag herpakt. Met een rechtlijnige 5,5-2,5 werd Overschie 1 huiswaarts gestuurd. Met dit resultaat heeft Sliedrecht zich weer genesteld op een gedeelde eerste plaats in de KNSB-competitie; concurrent Sas van Gent 2 kwam deze competitieronde niet verder dan een gelijkspel.

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 stelt zichzelf teleur (12/15/2018)

  De kopmannen vochten maximaal

  SAS VAN GENT – Sliedrecht 1 heeft afgelopen zaterdag zijn huid goedkoop verkocht tegen concurrent Sas van Gent 3. In het verre zuiden werd het 4,5-3,5 voor de thuisploeg. De teleurstelling was voelbaar.

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 alleen aan kop (11/25/2018)

  Geen fraaie partijen, wel een fraaie binnenstad

  MIDDELBURG – Het was zeer middelmatig afgelopen zaterdagmiddag in Middelburg. Op veel borden waren paardenmiddelen noodzakelijk voor het gewenste eindresultaat. Vallende vlaggen, sinterklaasvarianten van het Siciliaans, dubieuze offers, niets was te gek. De 5-3 winst die uiteindelijk op het scorebord verscheen was een klein wonder. Als je kampioen wilt worden, moeten ook slechte wedstrijden gewonnen worden…

  (meer…)

 • Sliedrecht 1 vloert sterk Bergen op Zoom (11/4/2018)

  Man of the match: Floris

  SLIEDRECHT – In de derde ronde van de landelijke competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht gewonnen van het op papier veel sterkere Bergen op Zoom 1. Teamleider Joost Stoker zag zijn team na een spannende wedstrijd nipt winnen met 4,5-3,5. Ondanks 2 invallers (of juist dankzij) bleken de slimste Sliedrechtse sporters over het meeste uithoudingsvermogen te beschikken, want na 5 uur spelen wist Floris Verweij het winnende punt te scoren. (meer…)

Geef een reactie