Sliedrecht 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Het eerste team is een vaste kracht in de 3e klasse van de KNSB. De stand en speeldata kun je hier vinden. In het seizoen 2021-2022 speelt het Sliedrechtse vlaggenschip dus in klasse 3F. Dit seizoen is het team verder verjongd. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd is een feit en is conform het beleid van de vereniging. Teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom gaan voor een toppositie en dus ook voor enkele stunts.

 • Sliedrecht 1 pakt koppositie met monsterscore (11/28/2021)
  Arjan van der Leij stelde de overwinning veilig, maar was tegelijk de schlemiel van de dag!

  LEIDEN – Sliedrecht KNSB 1 heeft goede zaken gedaan in de jacht op het kampioenschap in klasse 3F. In het Denksportcentrum Leiden werd een ruime 7,5 – 0,5 overwinning geboekt tegen degradatiekandidaat LSG 4.

  Op papier had Sliedrecht op elk bord een ratingoverwicht. Maar dat de overwinning zo ruim uit zou vallen, durfden de succesvolle teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom niet te dromen.

  En passant werd met deze overwinning de koppositie in de poule overgenomen van Souburg 1, dat verrassend gelijkspeelde tegen RSR Ivoren Toren 1.

  (meer…)
 • Sliedrecht 1 verzuimt koppositie te pakken (11/7/2021)
  Teamleider Jorik was tevreden met het punt van William

  SLIEDRECHT – Het eerste team heeft de winnende reeks niet kunnen voortzetten. In een spannende wedstrijd tegen Overschie was er een ‘Remontada’ nodig om nog 1 matchpunt in Sliedrecht te houden.

  Nadat (bijna) iedereen op tijd in de Havik was, ondanks de extra beveiliging in de vorm van het CTB, barstte de strijd los. Al snel werd duidelijk dat het een lastige middag ging worden. Een ronde langs de borden na 1,5 uur spelen baarde de teamleiders zorgen. Aan de topborden ging het erg moeizaam, terwijl het op de lagere borden complete chaos was.

  (meer…)
 • KNSB-bekerteam strandt (10/19/2021)
  Aanvoerder Niels speelde puik

  TILBURG – Het is de hoogst gerate KNSB-basisspelers van Schaakvereniging Sliedrecht niet gelukt de volgende ronde van de KNSB-beker te bereiken. In een mooie clash werd afgelopen maandagavond zeer nipt verloren van het viertal van SV KiNG uit Tilburg. Kopman Niels Mijnster speelde kalm en beheerst en wist zijn tegenstander (Mark Haast, rating 2373) op remise te houden. De huidige koploper in de interne competitie Arjan van der Leij scoorde een vol punt op bord 2: zijn tegenstander liet op een onbewaakt moment zijn koning in de steek, waardoor Arjan gretig kon toehappen. William Gijsen kende een erg stroeve opening, liep lang achter de feiten aan, maar wist alsnog remise te noteren. Wim Pool werd op bord 4 hard getroffen in de opening en kon geen evacuatieplan meer uitrollen: een rappe nul, 2-2 tussenstand.

  (meer…)
 • Sliedrecht KNSB 1 start winning streak (10/12/2021)
  Wim Pool
  Wim Pool haalde een belangrijk punt binnen

  DELFT – Tijdens de online competities op Lichess hebben we kennis kunnen maken met de zogeheten ‘winning streak’ (beter bekend als ‘het vlammetje’). En het eerste team is inderdaad ‘on fire’ na de tweede overwinning op rij!

  In Delft werd tegen DSC 3 een moeizame 4,5-3,5 overwinning behaald. Werden de matchpunten in de eerste wedstrijd nog binnengehaald door de jonkies, nu was het de beurt aan de ervaren mannen om de winst veilig te stellen.

  Teamleider Robert vertelt hoe het ging op de borden.

  (meer…)
 • Gouden A-teamspelers redden eerste schaakteam (9/19/2021)
  William speelde ijzersterk

  SLIEDRECHT – Na een coronavrije schaakperiode is de landelijke competitie eindelijk weer begonnen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is verder verjongd en de teamleiders Robert van Rekom en Jorik Klein gaan voor een hoge positie in de sterke derde klasse F. In de eerste ronde is er een goede start gemaakt door een nipte overwinning op RSR Ivoren Toren 1. Vooral de spelers van het voormalige gouden A-team deden zich gelden.

  (meer…)
 • De geeuw van de Zeeuw (3/7/2020)

  Van onze sportcorrespondent Martijn Stoker…

  Dringen in Souburg

  SOUBURG – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in en  tegen Souburg op het programma. Na een lange reis mocht worden aangetreden tegens het vlaggenschip van de plaatselijke vereniging. Op papier een sterke tegenstander om rekening mee te houden. In het seizoen 2017/2018 was 2e team hier, ondanks de remise van gelegenheidskopman en teamleider Kees van der Does tegen de ‘ratingkanon’, met 6-2 terug naar Sliedrecht gestuurd. Het jaar daarvoor was het vlaggenschip van Sliedrecht met 5,5-2,5 met de staart tussen de benen naar huis gezonden. Er waren dus meerdere rekeningen te vereffenen met de schakers uit Souburg, laten we snel kijken hoe het wedstrijdverloop was…

  (meer…)
 • Knappe winst Sliedrecht 1 tegen Bergen op Zoom (2/2/2020)
  Uw verslaggever William

  SLIEDRECHT – In speelronde 5 kreeg het 1e team van Sliedrecht het 1e team van Bergen op Zoom op bezoek. Op het eind werd het nog spannend, maar Sliedrecht wist uiteindelijk toch de punten thuis houden met een 5-3 overwinning.

  Om 13:00 startte de ronde en kreeg het thuisteam van de bezoekers al te horen dat hun bord 2 speler zich net voor het begin van de ronde zich ziek had afgemeld. Daardoor had William geen partij, maar wel alle tijd om  voorbereidingen te doen voor het verslag en al snel stond het thuisteam met (1-0) voor.

  (meer…)

Geef een antwoord