Sliedrecht 1

Hier kun je alle informatie over het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht vinden.

Het eerste team is een vaste kracht in de 3e klasse van de KNSB. De stand en speeldata kun je hier vinden. In het seizoen 2021-2022 speelt het Sliedrechtse vlaggenschip dus in klasse 3F. Dit seizoen is het team verder verjongd. De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd is een feit en is conform het beleid van de vereniging. Teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom gaan voor een toppositie en dus ook voor enkele stunts.

 • Gouden A-teamspelers redden eerste schaakteam (9/19/2021)
  William speelde ijzersterk

  SLIEDRECHT – Na een coronavrije schaakperiode is de landelijke competitie eindelijk weer begonnen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is verder verjongd en de teamleiders Robert van Rekom en Jorik Klein gaan voor een hoge positie in de sterke derde klasse F. In de eerste ronde is er een goede start gemaakt door een nipte overwinning op RSR Ivoren Toren 1. Vooral de spelers van het voormalige gouden A-team deden zich gelden.

  (meer…)
 • De geeuw van de Zeeuw (3/7/2020)

  Van onze sportcorrespondent Martijn Stoker…

  Dringen in Souburg

  SOUBURG – Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in en  tegen Souburg op het programma. Na een lange reis mocht worden aangetreden tegens het vlaggenschip van de plaatselijke vereniging. Op papier een sterke tegenstander om rekening mee te houden. In het seizoen 2017/2018 was 2e team hier, ondanks de remise van gelegenheidskopman en teamleider Kees van der Does tegen de ‘ratingkanon’, met 6-2 terug naar Sliedrecht gestuurd. Het jaar daarvoor was het vlaggenschip van Sliedrecht met 5,5-2,5 met de staart tussen de benen naar huis gezonden. Er waren dus meerdere rekeningen te vereffenen met de schakers uit Souburg, laten we snel kijken hoe het wedstrijdverloop was…

  (meer…)
 • Knappe winst Sliedrecht 1 tegen Bergen op Zoom (2/2/2020)
  Uw verslaggever William

  SLIEDRECHT – In speelronde 5 kreeg het 1e team van Sliedrecht het 1e team van Bergen op Zoom op bezoek. Op het eind werd het nog spannend, maar Sliedrecht wist uiteindelijk toch de punten thuis houden met een 5-3 overwinning.

  Om 13:00 startte de ronde en kreeg het thuisteam van de bezoekers al te horen dat hun bord 2 speler zich net voor het begin van de ronde zich ziek had afgemeld. Daardoor had William geen partij, maar wel alle tijd om  voorbereidingen te doen voor het verslag en al snel stond het thuisteam met (1-0) voor.

  (meer…)
 • KNSB-bekerteam exit (2/1/2020)

  ROTTERDAM- Weggemoffeld in de dubieuze krochten van Rotterdam-Zuid is het Arjan, Jorik, Niels en William niet gelukt om Sliedrecht in ronde 4 van de KNSB-beker te krijgen. De 3,5-0,5 nederlaag was niet onterecht, verheugend schaak was ver te zoeken. Gewoon een nederlaag om snel te vergeten dus…

 • Schakers scoren ‘Klein(e)’ overwinning (12/15/2019)

  Roosendaal – In de vierde speelronde van de KNSB-competitie mocht het 1e team van Schaakvereniging Sliedrecht op bezoek bij De Pion in Roosendaal. Na een spannende slotfase wist het team er met een 5-3 overwinning vandoor te gaan. Dit was vooral aan de Familie Klein te danken.

  Matchwinner Jorik is blij dat het erop zit
  (meer…)
 • Eerste team revancheert zich (11/25/2019)

  Teamleider Martijn in de startblokken

  SLIEDRECHT – Net als vorig seizoen speelde Sliedrecht 1 tegen HWP Sas van Gent 3. Deze keer speelden we gelukkig wel thuis. Met een 5,5-2,5 overwinning revancheert het 1e zich voor het minimale verlies van vorig jaar tegen dit team. Met deze winst komt ook een einde aan de valse start van dit seizoen. (meer…)

 • Sinterklaas is vroeg dit jaar (11/15/2019)

  Sliedrecht – DSC Dongen

  SLIEDRECHT – Het KNSB-bekerteam heeft de 3e ronde bereikt van het landelijke bekertoernooi. In een zenuwslopend gevecht tegen het Brabantse DSC Dongen kwam op wonderbaarlijke wijze een 2,5 – 1,5 op de scoreborden. Zonder cadeaus van de tegenstander was deze overwinning echter een utopie geweest.

  (meer…)

Geef een antwoord