Schaakvereniging Sliedrecht start Jubileumseizoen

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 3 september aanstaande van start. In de inmiddels al vertrouwde speellocatie – Activiteitencentrum De Havik –  zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. De bijna 80-jarige vereniging gaat een spannend seizoen tegemoet. Bij de jeugd zullen enkele spelers weer mee gaan strijden om een NK-titel, terwijl bij de senioren de hoogste teams een woordje proberen mee te spreken in hun klasse, zowel landelijk als in de onderbond.

Komend seizoen zal in het teken staan van het 80-jarig jubileum, dat op zaterdag 31 oktober uitgebreid gevierd gaat worden. De nadruk zal echter weer bij de jeugd blijven liggen. Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen al het nodige rendement opgeleverd. Het A-team speelde vorig jaar al in de hoogste jeugdklasse, Meesterklasse A.  Dit seizoen gaan Marijn den Hartog, Adrian en Andrew Mensing en Jorik Klein de opgedane ervaring omzetten in een wellicht top-10 positie.

Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd nog meer aandacht te geven zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden. Zo zullen weer extra schaaklessen gegeven gaan worden aan de talentvolle jeugdspelers. Zo zal het A-team getraind gaan worden door de befaamde trainer Herman Grooten, die het talentvolle team klaar moet stomen voor het NK. Ook  zullen er extra competities (dus extra bekers) plaats gaan vinden, en zal er weer deel worden genomen aan veel regiotoernooien. De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap. Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie. Door met extra jeugdleiders te gaan werken krijg elk jeugdlid zo meer persoonlijke aandacht. Ook zullen op vrijdagavond extra trainingen worden georganiseerd voor jeugdspelers die daar belangstelling voor hebben.

Senioren

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 79-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen. Komend seizoen zal Wim Pool in zijn poging zijn titel te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Zo zullen Niels Mijnster, Tobias Dekker en Robert van Rekom een gooi gaan doen hun eerste cap te veroveren. En natuurlijk zal veelvoudig kampioen Wim Hokken  (20x) op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden. En ook Peter van den Bergh aast op revanche en gaat voor zijn zesde cap. En zal Wout Boer opnieuw tweede gaan worden? Maar ook de jeugdspelers Adrian en Andrew Mensing zullen zich in de top gaan nestelen, met in hun kielzog Jorik Klein, die ook een aardig woordje mee zal gaan spreken. Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de derde klasse KNSB. Daar zal het team zo hoog mogelijk gaan proberen te eindigen. Met een sterk verjongd team zal een plaats in de top mogelijk moeten zijn. Het tweede team zal dit seizoen moeten bewijzen wel in de promotieklasse van de RSB thuis te horen. Met de doorstroming van enkele jeugdspelers en de komst van enkele routiniers zal het streven handhaving zijn.. Het derde team zal zich dit seizoen opnieuw moeten gaan bewijzen in de eerste klasse. Dat lijkt een bijna onmogelijke taak, maar het team heeft voor hetere vuren gestaan. En met enig nieuw elan moet het team voor wat stuntwerk kunnen gaan zorgen. De overige drie teams komen uit in respectievelijk de derde en vierde klasse van de RSB. Het is heel lang geleden dat Sliedrecht 5 achttallen kon opstellen. Het huidige beleid werpt dus zijn vruchten af.

Belangstelling

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:

  • vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie; •  vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 6,00 per maand, € 4,00 voor studerenden en € 4,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 – 692213, of bij Jerry van Rekom, tel. 0184 – 411212. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 078 – 6300400, u graag in. Men kan natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen.

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord