Gehavend Sliedrecht 4 lijdt flinke nederlaag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

William boekte een remise

SLIEDRECHT – Het vierde team heeft haar debuut in de derde klasse van de Rotterdamse Schaakbond niet op kunnen luisteren met een overwinning. Teamleider Joost Stoker kampte met veel afmeldingen (een aantal spelers was ongesteld) en zag zijn team strijdend ten onder gaan tegen favoriet Het Houten Paard 1; 2,5-5,5.

De wedstrijd begon drie kwartier te laat vanwege een grote file onderweg naar Sliedrecht. Natuurlijk werd er gewacht op de tegenstanders uit Brielle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michiel vd Berg won fraai

Met maar liefst 5 invallers leek het bij voorbaat een kansloze zaak voor de Sliedrechtse promovendus, maar daar dacht invaller Michiel van de Berg anders over. Ondanks een ratingverschil van bijna 400 punten veegde hij zijn tegenstander van het bord.

Dat betekende het tweede punt, omdat Het Houten Paard maar 7 spelers op de been kon brengen.

Vervolgens zag de teamleider dat sommige spelers geweldig stonden, maar routine te kort kwamen om het punt binnen te slepen. Jurgen de Haan kwam prima uit de Scandinavische opening, maar vergaloppeerde zich in het middenspel. Het paard wat hiermee werd verloren heeft hij nooit meer teruggezien. Marcel opende solide, maar moest helaas toestaan dat de pionnen op zijn koningsvleugel dusdanig zwak werden dat zijn tegenstander deze gemakkelijk onder vuur kon nemen. Nadat de kruiddampen waren opgetrokken, stond er een dame-toreneindspel op het bord, wat Marcel met iets actiever spel waarschijnlijk wel remise had kunnen houden. Helaas mocht het niet zo zijn…

IMG_2389

Hans belandde in een gespiegelde Engelse opstelling, maar greep helaas mis in het middelspel. Dit kostte een loper en liep dan ook niet goed af. Yaro debuteerde prima en kwam door middel van actief spel in een plezierige stelling terecht. Door een misrekening op de damevleugel ging er echter kwaliteit verloren, waardoor Yaro geen andere uitweg zag dan zijn tegenstander de hand te schudden. Zonde, maar zijn spel geeft vertrouwen voor de toekomst! Buurman Leo bracht ook een puike partij op het bord, maar wist zijn grote overwicht niet in winst om te zetten. Had hij de tussenzet c4 maar gezien, dan was de uitslag vast anders geweest…

Uiteindelijk behaalde alleen jeugdspeler William Gijsen een dik verdiende remise. In een scherpe Siciliaan hield hij het hoofd koel. Goede prestatie van onze man in vorm, die hiermee heeft laten zien ook prima onder tijdsdruk te kunnen presteren.

De volgende wedstrijd staat gepland op donderdag 29 oktober, uit in het altijd prachtige Numansdorp.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord