A team scoort op dag 2 Meesterklasse opnieuw

image1

Het A team op volle oorlogssterkte

DEN BOSCH – Het Sliedrechtse A team heeft op dag 2 van de Jeugd Club Competitie in de Meesterklasse A, het hoogste niveau in Nederland voor jeugdclubteams opnieuw 2 matchpunten binnengehaald.  Tegen HMC Calder uit Den Bosch werd met 2,5 -1,5 gewonnen, terwijl in de middagronde Landau Axel te sterk was met 3-1

image6

Het team in actie

image5

De topborden met Marijn en Andrew

Beide ronden hadden 2 gezichten.  Waar in de ochtenronde het lang leek dat het team ten onder zou gaan (maar dus mooi won), leek het in de middagronde lange tijd dat er een resultaat mogelijk was, maar de punten gingen toch naar de Zeeuwen.  Na de goede eerste dag stonden er vandaag 2 stevige tegenstanders op het programma.  Het A team was deze keer op volle oorlogssterkte aanwezig.  Marijn den Hartog (net terug van het EK) speelde weer als kopman, terwijl de rest van het team door Andrew Mensing, Adrian Mensing en Jorik Klein vormgegeven werd.  Een team wat al jarenlang in de JCC meespeelt en voor het tweede jaar in de Meesterklasse A.

image4

Adrian en Jorik op de borden 3 en 4

HMC Calder uit Den Bosch opende furieus.  Jorik moest al snel in de denktank en kwam ver in tijd achter.  Adrian dacht een mooie truuk te hebben, maar verrekende zich, terwijl Andrew stevig onder druk stond. Alleen Marijn leek een goede stelling te hebben.  Uiteindelijk kon Adrian zijn sterke eerste dag niet voortzetten en verloor, maar Jorik wist een slechte stelling uiteindelijk te keepen en remise te maken. Alles hing dus af van de 2 topborden.  Marijn zag zijn stelling verzanden en Andrew kwam juist sterk terug en wist in absolute tijdnood toe te slaan.  Nog meer tijdnood aan bord 1.  Marijn bleef koel en wist uiteindelijk het verlossende punt te scoren.  2,5-1,5 dus.

image3

Andrew, Marijn, Jorik en Adrian

In de middag startte het team tegen Landau Axel.  Op papier (in de breedte) sterker dan onze jongens, maar dat was HMC Calder ook.  Het begin was goed,  Marijn kreeg al snel een goede stelling, Andrew en Jorik bleven gelijk, terwijl Adrian zelf een stuk voorkwam.  Een stunt leek in de maak, zeker toen Marijn relatief snel won, doordat zijn tegenstander een toren in de aanbieding deed. Kort daarna moest Andrew de strijd staken.  Hij zag een combinatie over het hoofd en verloor een stuk en zo ook de partij.  Voor de toeschouwers leek de partij bij Jorik in evenwicht, alleen had hij zelf weinig mogelijkheden en zijn tegenstander wel.  Met een mooie combinatie kwam hij binnen en Jorik had hier geen antwoord op.  Adrian stond een stuk voor, maar kwam (wederom) in tijdnood en wist niet de juiste zetten te vinden.  Uiteindelijk moest hij opgeven en dat leverde een 3-1 nederlaag op.

Het team heeft dus weer een mooie prestatie neergezet, waarop op de volgende dagen in november verder gebouwd kan worden.  De verschillen tussen winst en verlies zijn klein, dat zagen wij vandaag ook weer.  Het team heeft weer laten zien dat Sliedrecht in de Meesterklasse A thuishoort!

Dit bericht is geplaatst in A-team, Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie