Eerste winstpunt eerste schaakteam

Tobias en Niels remiseerden

Tobias en Niels remiseerden

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft ook in haar derde wedstrijd van de landelijke competitie niet weten te winnen. Tegen  LSG 4 werd het een benauwd gelijkspel; 4-4. Het betekende wel het eerste wedstrijdpunt, maar er zijn er veel meer nodig om uit degradatiegevaar te komen.

Het eerste team kwam in Leiden al wel snel op voorsprong. Robert van Rekom wist wel raad met de witte opstelling en veegde de geroutineerde speler in 14 zetten van het bord.

lsg4-s1c

Theo greep opnieuw mis

Dit zou een geruststellende voorsprong moeten zijn, zeker gezien de goede stellingen van Wim Pool en Wim Hokken. Echter, zoals eerder in dit seizoen gaat het vaak in het middenspel mis. Als eerste greep Theo Dekker mis. Vanuit een goede opening liet hij zich beetnemen en dat betekende uiteindelijk verlies.

Ook Andrew Mensing leek heel goed te staan, maar verrekende zich en kwam in een verloren eindspel terecht.

Gelukkig deed kopman Wim Pool iets terug door na een goede partij uiteindelijk de tegenstander mat te zetten.

lsg4-s1a

De staartborden aan het werk

Ondertussen kwam Wim Hokken uiteindelijk met remise weg en wist Peter van den Bergh ook een mindere stelling te keepen. Tenslotte wisten ook Niels Mijnster en Tobias Dekker te remiseren, zodat het gelijke spel een feit was.

In de volgende thuiswedstrijd – tegen Voorschoten 2 – zal er gewonnen moeten worden om niet echt in groot degradatiegevaar te geraken.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord