Yaro van Beest verslaat schaakmeester

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yaro van Beest stuntte tegen Henk Prins

SLIEDRECHT – In de 17e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Yaro van Beest een belangrijke overwinning behaald. In een aanvallende partij wist hij internationaal probleemmeester Henk Prins te verslaan. Yaro won een stuk, maar leverde dit later weer in met positioneel voordeel. Prins probeerde nog een counter te plaatsen,  maar mat was echter niet meer te voorkomen. Zo boekte Van Beest een uitstekende zege op een veel hoger geplaatste speler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jorik, de angstgegner van de koploper

Jorik Klein verraste opnieuw een sterkere tegenstander. Na al eerder Wout Boer en Kees Wessels te hebben verslaan kon het jeugdtalent deze ronde veelvoudig kampioen Peter van den Bergh aan zijn zegekar binden. Van den Bergh had geen antwoord op de mooie combinaties die de jongste Klein telg op het bord plaatste. Jorik klimt hiermee naar de derde plaats, op slechts korte afstand van de koplopers en ontpopt zich zo als ‘angstgegner’ voor Van den Bergh.

Wim Pool nadert de eerste plaats na een wat gelukkige winst op Robert van Rekom. Een groot deel van de partij leek Van Rekom de betere stelling te hebben, maar in het eindspel greep hij toch mis.

Niels Mijnster kwam tegen Wout Boer niet verder dan remise. Mijnster verbruikte veel tijd, maar had de betere stelling. In het eindspel bleef Boer de aanvallen goed pareren en uiteindelijk werd het punt gedeeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 5 zetten al kopzorgen voor Jan Sulman

William Gijsen speelde tegen Wim Hokken een goede partij, maar kwam opnieuw routine te kort om tot scoren te komen. Jan Sulman had voldoende routine tegen Jerry van Rekom, maar ‘El Presidente’ wist de partij toch zeer eenvoudig te winnen.

Peter Vis had de hele avond nodig om Henri Hartog op de knieën te dwingen, maar een in de opening verloren pion deed Hartog in het eindspel toch nog de das om. Leo Koppelaar greep in de partij tegen Mark van Hulst in het middenspel mis en moest het punt aan de wedstrijdleider laten.

Cees Moes heeft de smaak te pakken en hield André van Dieën lang bezig. Helaas maakte Moes in het eindspel een blunder en het punt ging aan zijn neus voorbij.

Nestor Jan Willem Kraaijeveld speelde een ouderwets sterke partij tegen Johan Gijsen. Met flink materieel overwicht wist Kraaijeveld fraai te winnen.

A.s. donderdag wordt de 18e ronde van de competitie gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord