Sliedrecht 4 laat het aankomen op laatste wedstrijd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de start

SLIEDRECHT – Sliedrecht 4 heeft afgelopen donderdag helaas zijn meerdere moeten erkennen in kampioen Hendrik-Ido-Ambacht 1. Na een sportieve en bij vlagen ook goede wedstrijd verscheen een 2-6 uitslag op de borden. Met deze uitslag, en de uitslagen van de naaste concurrenten, is het sterk spelende vierde helaas nog niet zeker van lijfsbehoud in de derde klasse RSB. De laatste match, een uitwedstrijd op maandag 14 maart tegen concurrent Messemaker 1847 4, gaat de beslissing brengen. De kaartverkoop voor deze wedstrijd start op donderdag 25 februari op de bekende verkooppunten.

Wat gebeurde er dan afgelopen donderdag? Met slechts een invaller, kopman Peter Dekker was op handelsmissie in Indonesië, werden de messen geslepen. Vanwege het grote gemiddelde ratingverschil was gekozen voor een afwijkende basisopstelling. Deze keuze bleek naar mate de avond vorderde zijn vruchten af te gaan werpen. Vooral op de topborden, bezet door Hans Vink en André van Dieën, verschenen evenwichtige partijen op de mat, die in beide gevallen meer verdienden dan een straffe nul. Hans wist als aspirant-kopman in het grootste gedeelte van de partij wel raad met de witte opstelling tegen zijn geliefde Siciliaans. De witte druk op de koningsvleugel  was lang ongevaarlijk, maar door een onnauwkeurigheidje in het late middenspel wisten de witte stukken toch binnen te dringen. Dit met een dodelijke afloop. Prima partij van Hans, waarmee hij heeft aangetoond goed in staat te zijn om een partij in evenwicht te houden. Buurman André deed het ook uitstekend tegen zijn hoog gerate tegenstander. Ondanks de witte houtgreep op de damevleugel, wist zijn tegenstander rond 23:00 zijn koning onder vuur te nemen. Ook deze omsingeling bleek helaas het einde van het leven van de witte koning. Zonde, maar prima gevochten!

van dieen

André van dieën (r) speelde zeer sterk. Martin Prins (m) vergaloppeerde zich.

De overige borden kenden een vrij ruig partijverloop. Topscorer William wist probleemloos de zwarte vesting binnen te komen, waarna de jacht op de koning kort en krachtig was. Met een score van 5 uit 6 is William zeer goed bezig. Dat zien we uiteraard graag! Hopen dat hij in Gouda zijn score nog meer glans kan geven. Jurgen had het zwaar in zijn Schotse partij, waarin zijn stukken in het middenspel schots en scheef in de strijd stonden. Na een koningsaanval op de damevleugel sterk te hebben gepareerd, wist onze rechtskundige het evenwicht te herstellen. Remise was een logisch gevolg en niet onverdienstelijk. Ook Jurgen handhaaft hiermee zijn puike plusscore.

Sami al-Yassin mocht vanwege de prima resultatenreeks die hij de afgelopen maanden had behaald invallen op bord 5 en deed dat wederom niet onverdienstelijk. Na een zeer wilde Engelse opening wist hij met zijn geactiveerde paarden en lopers een mooi net te creëren rond  de witte dame. Hiermee werd zetherhaling afgedwongen, wat tot tevredenheid van de teamleider leidde tot wederom een half punt.

Sami heeft de stijgende lijn te pakken

william

William blijft scoren

FM Marcel Small kende een zware avond. Na de gehele opening in de verdrukking te hebben gestaan (Aleksandr heeft zich meerdere malen omgedraaid in zijn graf), wist hij echter knap na enkele voordelige ruilen een plusstelling te creëren. Na de stelling goed te hebben geconsolideerd was het de vraag hoe de witte pionnenloop een halt kon worden toegeroepen. Marcel’s antwoord op deze vraag kostte echter een stuk en daarmee naar bleek ook de gehele partij. Zonde, ook deze partij had een beter einde verdiend.

In de witte stelling van Peter van de Poel waren ondertussen enkele kraters geslagen. Matig samenwerkende stukken in combinatie met een koning die op de tocht stond deden hem helaas vroegtijdig de das om. Onze sympathieke Ambachter wacht hierdoor nog steeds op zijn eerste punten.

peol

Peter vd Poel keek al snel bedenkelijk

Het slotakkoord van Martin Prins leidde helaas ook niet tot het gewenste resultaat. Na de gehele partij een gewonnen stelling op het bord te hebben gehad, werd ook zijn koning op het laatste moment in de steek gelaten. Zijn tegenstander liet de prooi niet los. De 2-6 eindstand was een feit.

De tussenstand in klasse 3B biedt zoals gezegd nog geen zekerheden voor Sliedrecht 4. Coach Joost Stoker dient dan ook alles op alles te zetten om handhaving te bewerkstelligen. In Gouda is 4-4 genoeg. De druk op de coach neemt hiermee toch toe. Handhaving is heilig.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie