Niels Mijnster stoomt door

niels

Niels Mijnster op stoom

SLIEDRECHT – In de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster na zijn overwinning op Jerry van Rekom zicht op de tweede plaats en – met nog 8 ronden te gaan – een prima uitgangspositie voor misschien zijn eerste kampioenschap. Maar dan zal Mijnster nog wel 8 finales moeten winnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boer Houdini

Peter van den Bergh had kunnen profiteren van de afwezigheid van Wim Pool, maar verloor verrassend van Wout Boer. Van den Bergh dacht in het eindspel een pion te winnen, maar Boer zette hem daarna vakkundig mat.

Jorik Klein en Teunis den Rooijen hielden elkaar lang in evenwicht, waarna Jorik zijn dame ruilde tegen 2 torens om beter spel te krijgen. Helaas bleek de dame van Den Rooijen toch sterker en ook Jorik werd mat gezet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yaro hield het lang vol tegen Robert

Yaro van Beest liet tegen Robert van Rekom opnieuw sterk spel zien, echter de routine van Van Rekom bleek in het eindspel toch te sterk te zijn. De partij tussen Wim Hokken en Andrew Mensing ging gelijk op en beide spelers hadden geen echt voordeel, waardoor het punt al snel werd gedeeld.

Kees Wessels pareerde vakkundig de Leeuwopening van Peter Vis en wist in het middenspel een overwicht te behalen, waarmee hij de partij winnen kon afsluiten. Nico van Mourik gaf goed partij tegen Floris Verweij, maar blunderde in het eindspel een toren weg en moest meteen opgeven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mark won van JW

Michiel van den Berg had naast Jan Sulman opnieuw de klok als tegenstander en zag dan zijn materiaal evenredig aan de speeltijd verminderen. Henri Hartog had de hele avond nodig om Leo Koppelaar op de knieën te dwingen en zag zijn pogingen uiteindelijk met de winst beloond.

Mark van Hulst wist de dame van Jan Willem Kraaijeveld op te sluiten, waarna het een koud kunstje was om de partij naar zich toe te trekken. Cees Moes heeft de goede vorm te pakken en wist knap te winnen van Ferhat Erdogan, die weliswaar beter uit de opening kwam, maar uiteindelijk toch werd weggecombineerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johan won van Daniël

Nieuwkomer Daniël de Bruin gaf goed partij tegen Johan Gijsen, maar kwam nog wat ervaring te kort om direct tot scoren te komen. Met wat extra lessen zal hij zeker een goede schaker kunnen worden.

A.s. donderdag wordt de 23e ronde van de interne competitie gespeeld. De jeugd speelt vanaf donderdag in Spijkenisse om het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie