Jorik Klein zet competitie op zijn kop

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jorik Klein in topvorm

SLIEDRECHT – In de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jorik Klein voor een sensatie gezorgd door koploper en huidige clubkampioen Wim Pool ongenadig van het bord te schuiven.

Jorik ging direct vanaf de opening vol in de aanval en Pool moest alle zeilen bijzetten om uit de verdrukking te komen. Met een prachtige combinatie maakte Jorik echter al snel een einde aan de partij. Door deze overwinning nestelt het jeugdtalent zich op de 3e plaats, met maar een zeer kleine achterstand op de nummer 2.

Peter van den Bergh neemt na winst op Wim Hokken de koppositie over van Wim Pool. Van den Bergh speelde een solide partij en won twee pionnen van Hokken, waarmee hij in het eindspel de partij besliste.

Vader en zoon van Rekom speelden een spannende partij waarin vader Jerry in het eindspel leek te winnen, maar zoon Robert schwindelde alsnog naar remise. Kees Wessels dacht tegen Adrian Mensing een pion te winnen, maar zag dat dit niet goed was. Ondanks deze misser bood Adrian remise aan, wat door Wessels dankbaar werd aanvaard.

Niels Mijnster moest tegen Teunis den Rooijen vol aan de bak en had lange tijd de betere stelling. In het middenspel had Den Rooijen echter een mooie combinatie achter de hand, waarmee hij rollen omdraaide en met materieel voordeel naar de winst kon schuiven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jurgen won weer eens

Yaro van Beest had tegen William Gijsen een goede partij op het bord, maar overzag in het eindspel een sterke zet van Gijsen en moest helaas zijn koning omleggen, terwijl André van Dieën na stukverlies zijn sterke pot tegen Jurgen de Haan de mist in zag gaan.

Nico van Mourik en Henri Hartog speelden een partij die lang gelijk opging. Helaas voor Henri pakte hij in het eindspel mis, waardoor het punt naar Van Mourik ging. J.W. Kraaijeveld hield het ook verrassen lang vol tegen Floris Verweij, maar aan het eind van de avond sloeg de vermoeidheid toe en moest Kraaijeveld alsnog opgeven.

Hans Vink liet aan leraar Peter Vis zien dat hij de lessen goed in praktijk bracht, alleen had Vis nog wat lesmateriaal in reserve en schoof Vink geroutineerd van het bord. Sami Al-yasin had in Johan Gijsen een gewillig slachtoffer en kon ook weer een punt bijschrijven.

Ferhat Erdogan leek tegen Leo Koppelaar op weg naar de overwinning, maar Koppelaar kwam uiteindelijk toch nog als winnaar uit de bus. Cees Moes en Daniel de Bruin speelden een gelijkopgaande partij, waarbij geen van beide spelers een voordeel behaalde en remise de terecht uitslag was.

A.s. donderdag wordt de 25 ronde van de interne competitie gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord