E-team plaatst zich voor NK

e-team

Het succesvolle E-team

DEN HAAG – Na een ontzettende spannende dag heeft het Sliedrechtse E-team zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap voor E-teams. teamleider Henk Mensing en de meegereisde ouders zagen dat Luana Mensing, Hendrik Donders, Samuël Gijsen en Bart van der Beek als team een zevende plaats behaalden bij de Jeugdclub Kampioenschappen van de Rotterdamse en Haagse Schaakbond. Die zevende plaats was net genoeg voor de plaatsing voor het NK.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samuël scoorde goed aan bord 3

Het Sliedrechtse jeugdteam kwam als een speer uit de startblokken. Na een 4-0 zege op Klim Op 3 en een 3,5-0,5 zege op Messemaker 1847 stond het team zelfs even bovenaan. Daarna stokte de machine even door 2 nederlagen en een gelijkspel.

In de laatste ronde had het team een bye en zodoende een 4-0 zege.

De 7 wedstrijdpunten waren net voldoende om als zevende te eindigen en daarmee plaatsing voor het NK dat op 21 mei aanstaande plaats zal hebben in Zuid-Scharwoude.

Luana Mensing scoorde aan bord 1 5,5 punten uit 7 partijen en was daarmee de topscorer van het team. Hendrik Donders scoorde 4 punten, Samuël Gijsen 3 en Bart van der Beek 2,5.

Na enkele jaren niet te hebben deelgenomen aan het NK-E voor teams is Sliedrecht nu dus weer terug op het hoogste niveau. Het actieve jeugdbeleid levert dus weer haar vruchten af.

Klik hier voor de eindstanden van het JCK-E.

Dit bericht is geplaatst in Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord