William Gijsen ook naar NK Jeugd 2016!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

William ook naar het NK Jeugd

SLIEDRECHT – Vandaag kreeg hij het verlossende bericht. Weken had hij in spanning gezeten of hij als eerste reserve alsnog werd toegelaten tot het NK Jeugd 2016 in de B-categorie. William Gijsen maakt een geweldig seizoen mee – gedeeld eerste in de B-categorie PJK RSB, topscorer 4e team en heel veel elo-punten winst – en nu mag hij definitief naar het NK Jeugd 2016. Een prima resultaat van de jeugdspeler, die vooral is opgeleid door Kees Wessels. Zo zal William net als zijn broer Samuël aan een NK deelnemen. Van 29 april tot en met 7 mi aanstaande zal William te volgen zijn in het sportcentrum te Rotterdam, maar ook live zijn te volgen via de site van het NK.

PJK-samuel

Samuël Gijsen, kampioen categorie G

SPIJKENISSE – Tijdens de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond hebben de Sliedrechtse deelnemers het meer dan uitstekend gedaan. Ten eerste wist Luana Mensing op zeer overtuigende wijze het kampioenschap in categorie E binnen te halen. Ten tweede  wist Samuël Gijsen verrassend categorie G te winnen. Ten derde  wist William Gijsen gedeeld eerste te worden in de sterke B-categorie. Ten vierde eindigde Luana Mensing als derde in de D-categorie.

Zo haalde Schaakvereniging Sliedrecht in ieder geval 3 tickets voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen binnen.

 

PJKE-Luana

Luana kampioen in categorie E

In de E-categorie was Luana Mensing ongenaakbaar. Door haar eerste plaats in de meisjescategorie plaatste ze zich ook direct voor het Nederlands kampioenschap. Met 6,5 punten uit 7 partijen eindigde de Sliedrechtse jeugdkampioen ook als gedeeld eerste bij de jongens!

Luana speelde een uitermate sterk toernooi en moest alleen een remise toestaan aan de uiteindelijke medekampioen Wesley Tjon Tjin Joe. De overige zes partijen wist de jongste Mensing-telg vrijwel allemaal overtuigend te winnen.

PJKE-Hendrikb

Hendrik Donders, keurig 5e

Ook Hendrik Donders deed het in de E-categorie uitstekend. Hij eindigde uiteindelijk als vijfde en dat leverde hem ook een beker op. In de barragepartijen kwam hij net iets te kort om zich te plaatsen voor het NK, maar dat hij talent heeft heeft Hendrik wel bewezen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

William en Koos aan de start

 

In de A-categorie deed Koos van de Berg namens Sliedrecht mee. Ondanks 2 nederlagen op de eerste dag liet Koos uitstekend schaak zien, waarbij hij zijn op papier veel sterkere tegenstanders goed tegenspel gaf.  Op de tweede dag wist Koos 1 keer te winnen en op de slotdag boekte hij zelfs 2 overwinningen. Hij eindigde daarmee op 3 punten en werd uiteindelijk keurig vierde in de oudste leeftijdscategorie.

pjk-williamb

William werd gedeeld eerste

William Gijsen kende een overtuigende start in de B-categorie. Hij wist zowel in de eerste als tweede ronde te winnen. Op de tweede dag voegde hij daar nog eens 1,5 punten toe. Op de slotdag had hij het zwaar. Na verlies tegen de kampioen van de A-categorie wist hij in de laatste ronde keurig remise te spelen tegen KNSB-speler Arne Pols. Zodoende eindigde William prachtig als gedeeld eerste in de sterkste categorie van het PJK. In de strijd om een NK-ticket moest hij het in de barrage afleggen tegen de gebroeders Pols.

PJKEM-Luanab

Luana blijft in vorm

In de D-categorie was het weer Luana Mensing die van zich doet spreken  Na 9 spannende partijen en na 3 dagen schaken wist het Sliedrechtse talent netjes als derde te eindigen in de meisjes-categorie. Daarmee plaatste Luana zich ook voor deze categorie voor het NK. Een geweldige prestatie, want niet eerder wist een Sliedrechtse jeugdspeler zich voor 2 NK’s te plaatsen.

In de F-categorie deed Bart van der Beek namens Sliedrecht mee en deed dat na behoren. Na een voorzichtige start wist Bart uiteindelijk toch 2,5 punten te behalen en eindigde daarmee in de middenmoot. Voor zijn eerste PJK een goed resultaat.

In de G-categorie was het Samuël Gijsen die zich op goede wijze naar het kampioenschap wist te spelen. In de gemengde FGH-categorie wist hij maar liefst 4 punten te scoren en daarmee bleef de Sliedrechtse troef de concurrentie minstens een punt voor. Met zijn kampioenschap plaatste Samuël zich voor de Nationale Pupillendag.

Zo eindigde het PJK RSB 2016 dus met veel Sliedrechts succes. Een goed teken en tevens een beloning voor de vele jeugdbegeleiders en trainers die meegewerkt hebben aan dit succes.

Klik hier voor de uitslagen van het PJK RSB 2016.

Dit bericht is geplaatst in Jeugd, Jeugdtoernooien 15-16. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord