Het gele leger slaat toe in Limburg!

LOP16-teamprijs

Eerste prijs voor Sliedrecht 1!

MAASTRICHT – Het Limburg Open 2016 is een enorm succes geworden voor de Sliedrechtse delegatie. Viel het gele leger in de eerste rondes vooral op door de outfit, op het schaakbord waren de Sliedrechtse feestgangers ook niet te stoppen. Met een eerste prijs bij de teamwedstrijd, een eerste plaats voor William Gijsen in de C1- groep en een gedeelde eerste plaats voor Niels Mijnster en Jorik Klein werd een groot gedeelte van het prijzengeld binnen gehaald. Met bijna 1000 euri keerde het gele leger weer richting het baggerdorp. En de Sliedrechtse delegatie scoorde niet alleen op het schaakbord….

LOP16-williamprijs

William sloeg hard toe

Ster van de Sliedrechtse deelnemers (23 stuks!) was de 14 jarige William Gijsen, die in groep C1 huis hield. Met een score van 6,5 uit 7 en een TPR van 2092! werd hij ongedeeld eerste met een punt voorsprong op de nummer 2. Een dikke envelop was zijn verdiende prijs.  Een geweldig resultaat van de flirter van het toernooi, want ook naast het bord schaakte hij er lustig op los.

In de C2-groep bleek Joost Stoker ook in vorm. De oudste van de gezusters had zelfs kans op de hoofdprijs, maar mocht in de laatste ronde van geluk spreken dat hij nog een halfje boekte. Dat was echter voldoende voor een gedeelde derde plaats. Ook hij mocht een aardig bedrag incasseren.

LOP16-nielsenjorik

Niels en Jorik, gedeeld 1e in B

In de B-groep was de stapper van Gulpen, Niels Mijnster, weer een plaag voor zijn tegenstanders. Soms toverde hij in verloren stelling zetten op het bord, die de tegenstander dusdanig in de war brachten dat ze zelfs nog verloren. Uiteindelijk eindigde hij met 5,5 uit 7 en een TPR van 2204 op een gedeelde eerste plaats. Zijn prijzengeld is inmiddels opgemaakt aan taxikosten voor de nachtelijke escapades tussen Gulpen een Maastricht…

Nog een grote verrassing in groep B: de op het laatst in deze groep toegelaten Jorik Klein! Als laatste geplaatst in de B-groep sloeg hij genadeloos toe. De ene tegenstander na de andere werd omver gekegeld. Dat leverde uiteindelijk op zijn verjaardag ook een gedeelde eerste prijs op met een score van 5,5 uit 7 en een TPR van 2167! De envelop met geld kon hij direct bij pa Marcel inleveren, vanwege de afbetaling van het veelvuldige McDonald’s-bezoek…

Tenslotte ging de felbegeerde prijs voor het best scorende team naar het eerste team van Sliedrecht. Dat team bestond uit William Gijsen, Jorik Klein, Niels Mijnster en Joost Stoker. Dit team scoorde maar liefst 23 punten en dat meer dan alle andere teams, waaronder teams die bestonden uit louter grootmeesters. Hier gaat de geldprijs in de pot van Schaakvereniging Sliedrecht!

 

Klik hier voor alle eindstanden van het Limburg open 2016.

Dit bericht is geplaatst in Limburgs Open 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie