Mooie start van Sliedrechts Rapid Vakantietoernooi

27552519873_361dcdbdea_o

Volle bak in de Havik

SLIEDRECHT –  Met een opkomst van ruim 40 schakers is de eerste avond van het Sliedrechts Rapid Vakantietoernooi mooi gestart. Terwijl in Frankrijk twee
voetbalgrootmachten de halve finale van het EK speelden en er een volksfeest in Frankrijk uitbrak, werden in de speellocatie van Schaakvereniging Sliedrecht in 3 ronden uiteindelijk 64 partijen gespeeld, waarbij schakers uit de verre omgeving waren gekomen om mee te spelen aan dit vakantietoernooi.

28133787586_e2e13344c1_o

Ter gedachtenis aan J.W. Kraaijeveld

Nadat eerst stil werd gestaan bij het overlijden van het trouwe lid (64 jaar lid van de schaakvereniging) J.W. Kraaijeveld, kon het schaakgeweld losbarsten. En precies hetgeen wat de organisatie voor ogen had gebeurde; mooie partijen in een gemoedelijke sfeer, waarbij het dus een mooie schaakzomeravond werd.

28168082315_aa228b5558_o

Koploper Arjan van der Leij

 Ruim 60 schakers hebben zich inmiddels al opgegeven voor dit toernooi over 6 avonden en 18 ronden, waarbij het mooie van de opzet is, dat als er 9 ronden meegedaan wordt (dus minimaal 3 avonden) men in de eindrangschikking komt. Zo zullen er de komende weken nog schakers instromen en kan iedereen een aantal weken met vakantie. Op 3 donderdagavonden in juli en op 3 donderdagavonden in augustus met een korte break van 2 weken in het hoogseizoen van de vakantie, wordt dit toernooi gespeeld.

28168066735_0b970261e8_o

In gedachten bij de stelling

28133786876_fbce9b016d_o

Lemmy Schakel scoorde een mooi punt tegen Andries Dekker

27552525163_38db251a8a_o

Ben van Bloppoel kwam voor de gezelligheid, maar scoorde wel meteen 2 overwinningen

 Onder de vele deelnemers bevonden zich een paar spelers die zich al gelijk kandidaat stelden voor de winst van het toernooi. Na de eerste avond en dus de eerste 3 ronden zijn er 4 spelers die de maximale score hebben gehaald. 3 spelers wonnen 3 ronden en staan voorlopig bovenaan.  Allereerst is dat Arjan van der Leij, de voorzitter van de Goudse schaakvereniging Messemaker 1847, maar ook de Sliedrechtse clubkampioen Jorik Klein stelt gelijk zijn kandidatuur, evenals Louis Rutgers pakt hij voorlopig de maximale score van 3 winstpartijen.  De winnaar van het afgelopen Alblasserwaardtoernooi Rik de Wilde speelde 2 ronden mee en staat ook nog op 100%.  Maar er zullen ongetwijfeld de komende weken andere schakers instromen, die deze mannen het vuur aan de schenen gaan leggen.

27552250964_145b6cd376_o

Luana Mensing, niet moe te krijgen en wist nog mooi te winnen ook

 De eerste verrassingen waren er op de eerste speeldag ook al te zien.  Zo wist Andries Dekker slechts één remise te spelen en gingen de andere 2 partijen verloren. Hij kan dus in de achtervolging, evenals Philip Westerduin, Bert Terlouw en Kees Wessels die ook punten aan de tegenstanders moesten laten. Aan de andere kant doen de jeugdspelers het uitstekend.  Luana Mensing scoorde (voor het eerst bij de senioren) gelijk 2 overwinningen, terwijl haar broers zich al melden in de top 10. Ook Floris Verweij en Jurgen den Haan staan daar, samen met Tim Schakel, Johan van der Griend en Arjan Kreukniet.

27552243974_b3280134cc_o

Uiteraard ook vele Sliedrechtse spelers, waaronder de goedlachse Peter Vis

Volgende week wordt de tweede avond gehouden, waarbij opnieuw 3 ronden gespeeld worden. Wederom zal het in Frankrijk feest zijn (Quatorze Julliet), maar ook in Sliedrecht zal er weer stevig worden geschaakt in een ontspannen sfeer. 

Uiteraard is het nog mogelijk zich aan te melden voor dit toernooi. Alle info is hieronder te vinden.  

Vakantietoernooi Schaakvereniging Sliedrecht

Foto’s dag 1

Uitslagen en standen

Nog meedoen: Geef je snel op!

27552509623_14308ca72c_o

Een sfeervolle schaakavond in de Havik

Dit bericht is geplaatst in Vakantietoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie