Jeugdspelers scoren eerste punten

In de tweede ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hebben de jeugdspelers hun eerste punten gescoord. Tim de Waard en Gerard van Steenoven wisten beiden hun  ‘seniorenpartij’ te winnen.

Gerard scoorde snel

Gerard scoorde snel

Tim kreeg al snel materieel voordeel tegen Ferhat Erdogan en kon binnen het uur het punt bijschrijven. Ook Gerard wond er geen doekjes om tegen Cees Moes en ook hier konden de stukken al snel in het doosje.

Roland Kop, ook wel het oudste jeugdlid van Nederland, maakte eveneens de overstap naar de senioren en wist meteen te winnen van Kommer van Wijngaarden die na jaren afwezigheid weer terug is bij de schaakvereniging.

p1000420

…alleen het kaarsje ontbreekt…..

Aan de top had clubkampioen Jorik Klein weinig inbreng in de partij tegen concurrent Wim Pool en zag het punt naar de kampioen van 2015 gaan. Kees Wessels en Adrian Mensing speelden in de buitenlucht met uitzicht op de korfbaldames en waren dusdanig afgeleid dat al snel tot remise werd besloten.

Theo Dekker neemt de koppositie over na gedegen winst op Henk Prins, die geen antwoord had op de mooie combinatie die Dekker op het bord toverde. Wim Hokken neemt de derde plaats in na een lange partij tegen Willem Kuiper. Pas in het verre eindspel kon Hokken de definitieve doorbraak forceren tegen de goed spelende Kuiper.

Marcel Klein staat op een verrassende 4e plaats na gedegen winst op Henri Hartog. Klein had een mooie koningsaanval die door Hartog niet goed werd gepareerd. Yaro van Beest won ook zijn tweede partij en wist Hans Vink al snel op de knieën te dwingen. Van Beest stijgt hiermee naar een keurige 5e plaats.

p1000427

Jaap won van Leo

Wout Boer maakte zijn verlies van vorige week goed door Hans Klein te verslaan. Klein staat na twee ronden nog steeds met lege handen. Teunis den Rooijen wist Martin Prins geroutineerd te verslaan, terwijl Jaap Euser in zijn eerste partij bij Sliedrecht langzaam het materiaal van Leo Koppelaar opsnoepte.

Floris Verweij kwam tegen Joost Stoker traditioneel in tijdnood, maar wist toch een dusdanig positioneel voordeel te behalen dat hem de winst niet meer kon ontgaan. Martijn Stoker en Peter Dekker konden de winst niet vinden en deelden uiteindelijk het punt.

Peter Vis gaf Jason Roffel schaakles en Luana Mensing wacht nog op haar eerste punten na verlies tegen William Gijsen.

A.s. donderdag wordt de 3e ronde van de competitie gespeeld en speelt het 5e team de eerste thuiswedstrijd tegen Ashtapada 1. Het team van captains Robert van Rekom en Martijn Stoker heeft een verjongingskuur gehad en gaat in ieder geval voor meer punten dan vorig seizoen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie